Sezona je přerušená, hokejoví skauti ale pracují dál. Budoucí hvězdy hledají na dálku

Nejlepší hokejová liga světa čeká nejen na znovuzahájení, ale kluby by rády znaly i jinou budoucnost. Třeba jaké hráče si budou vybírat v draftu NHL. Jenže skauti teď nemohou chodit na stadion pátrat po talentech, a tak dostávají sestříhaná videa vybraných hokejistů a mohou pracovat na dálku z obýváku.

Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve Winnipegu se může slavit postup mezi nejlepší čtyři týmy NHL

Hokejisté Winnipegu Jets slaví vstřelený gól | Zdroj: Reuters

Tak jako evropský skaut klubu NHL Winnipeg Jets Vladimír Havlůj ve svém domě na kraji Kladna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak pracují hokejoví skauti v době výluky zjišťoval František Kuna

„Teď třeba koukáme na juniorský zápas a sledujeme jednoho hráče. Momentálně je na puku, ale jakmile se hra přenese jinam, zmizí z obrazovky. Když není vůbec na ledě, následuje střih a po něm další jeho střídání,“ vysvětlil Radiožurnálu Havlůj.

Video z jednoho zápasu je dlouhé zhruba patnáct minut. Sledování naživo a ze sestříhaného záznamu se ale podle hokejového skauta nedá vůbec srovnat.

„Je dost únavné sledovat záznam a soustředit se na vybraného hráče, jestli je zrovna v záběru, nebo ne. Je to o dost těžší než živě na zimáku,“ podotkl Havlůj.

Po sledování pak přichází souhrn pro zaměstnavatele. „Naštěstí nedělám report z každého zápasu. Tyhle videa jsou hlavně od toho, abychom si ujasnili věci, na které jsme si udělali názor během živého sledování hráče. Je to dobrý podpůrný prostředek, ale udělat si názor na hráče jen na základě záznamu, to si nedovedu představit,“ dodal skaut klubu NHL Winnipeg Jets.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme