Spokojenost i přes prohru. Česká hokejová dvacítka předvedla podle trenéra proti Finsku vyspělý výkon

Čeští hokejisté do 20 let prohráli na mistrovství světa proti Finsku 3:4 po nájezdech. Nenavázali tak na úvodní utkání v turnaji se Slovenskem, které porazili 5:4. Favority duelu ale překvapili, když se jim povedl úvod utkání. I přes prohru byli tak Češi s výkonem spokojení.

Tento článek je více než rok starý.

Edmonton (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriel Szturc slaví branku

Gabriel Szturc slaví branku | Foto: Jason Franson | Zdroj: ČTK / AP

Po gólech Chmelaře a Kulicha vedli Češi dvougólovým rozdílem už po jedenácti minutách. Povedený začátek duelu ocenil i trenér Radim Rulík, kterému se výkon paradoxně líbil víc než ten vítězný proti Slovensku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy z české hokejové dvacítky po prohře na mistrovství světa s Finskem

„Po zápase se Slovenskem jsme si něco řekli. Sice jsme vyhráli, ale bylo tam pár momentů, které jsme ve hře nechtěli. Výkon jsme teď posunuli, byl vyzrálejší, takticky výborně zvládnutý. Obrovská bojovnost všech hráčů, kteří do zápasu nastoupili,“ pochvaloval si kouč.

I přes úspěšný start pak ale Češi o vedení přišli. Finové vyrovnali ve druhé třetině. Na Puutiův gól na 2:2 trochu překvapivě česká střídačka využila trenérskou výzvu pro přezkum videa.

„Měli jsme záběry, kde byl kontakt s naším gólmanem, ale neviděli jsme puk. Nemohli jsme si to posouvat tak, abychom viděli, jak se to na brankovišti odvíjelo, to jde trochu za námi. Neměli jsme ty záběry, co jsme potřebovali,“ vysvětluje Rulík.

Vyrovnané skóre čeští hokejisté ve třetí třetině neudržel. Naštěstí pro ně, ale na Ratyho vedoucí gól rychle odpověděl kapitán týmu Jan Myšák a poslal duel do prodloužení a nájezdů.

V nich ale byli úspěšnější Finové, rozhodující byl nájezd Simontajvala.

Češi tak prohráli klíčový duel ve skupině o 2. místo a ve čtvrtfinále je pravděpodobně čeká těžký soupeř - Spojené Státy nebo Švédsko. Předtím ale ještě ve skupině narazí na silnou domácí Kanadu a Lotyše. I když je Jan Myšák z prohry s Fiskem zklamaný, už se soustředí na další duely v turnaji.

„Za mě to není smutek, jsem spíš naštvaný. Jsem soutěživý, chci vše vyhrávat. Jak se ale říká: slavíme do půlnoci nebo jsme naštvaní do půlnoci. Zítra je nový den a nová příležitost,“ řekl kapitán české reprezentace.

Myšák se zatím na turnaji prezentuje jako správný kapitán mužstva, na svém kontě má už totiž tři góly a jednu asistenci. „Je jedno, jestli jsem kapitán, nebo ne. Cítím se jako lídr, když mám potřebu něco říct, tak to řeknu,“ svěřil se.

„Pro mě je nejdůležitější, aby český národní tým vyhrával. Chci ho táhnout stejně jako to dělaly legendy, ke kterým vzhlížím,“ dodal posléze.

Tu budou mýt čeští hokejisté v duelu s Kanadou, se kterou se národní tým utká v noci na neděli.

Tadeáš Skalický, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme