Soupiska českých hokejistů do 20 let je kompletní, na mistrovství je čeká dosud neporažené Švédsko

Hokejovou reprezentaci do 20 let čeká na mistrovství světa třetí utkání ve skupině. Po vítězství nad domácí Kanadou a Rakouskem se Češi utkají se Švédskem o průběžné první místo v tabulce. Oba týmy už mají jisté čtvrtfinále, minimálně ten český na něj ale ještě nemyslí.

Halifax (Kanada) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češti hokejisté do 20 let

Češti hokejisté do 20 let | Zdroj: Profimedia

„Pokora a tvrdá práce.“ Těmito slovy obránce David Moravec stručně popisoval, že Češi nejsou hlavami v oblacích a koncentrují se na další dva zápasy ve skupině, i když postup do play-off mají po dvou výhrách už jistý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká reprezentace do 20 let se na mistrovství světa pokusí zaskočit i Švédy

„Pořád musíme být ve střehu a soustředit se na další zápasy. Určitě to teď nechceme teď zabalit, nějak dohrát skupinu a soustředit se jen na play-off. Je tu stále vidina prvního místa ve skupině, což je super,“ řekl pro hokej.cz útočník Matyáš Šapovaliv.

Hokejová reprezentace hráčů do 20 let zatím na šampionátu v Kanadě inkasovala jen dvakrát. Právě o defenzivu se podle bývalého útočníka, mistra světa z juniorského šampionátu z roku 2001 a současného hráčského agenta Michala Sivka se může reprezentace opřít, nejen ve večerním duelu se Švédskem.

„Máme tam kluky jako Svozil, Špaček, Jiříček, Hamara či Ticháček. Ti jsou všichni na top úrovni a jsou podpoření skvělým gólmanem Suchánkem. Uvidíme, jak budou vypadat další zápasy, ale obrana je zatím rozhodně česká síla,“ říká Sivek.

Nečekali jsme, že budeme mít šest bodů, přiznává trenér hokejistů Rulík. Gólman Suchánek má rekord

Číst článek

Jenže Švédi mají taky výbornou defenzivu, na turnaji ještě nedostali ani jeden gól. A s Čechy na světovém šampionát neprohráli už 20 let. Naposledy porazili národní tým v létě v souboji o bronz. Už tehdy ale dalšímu mistrovi světa z roku 2001 Radimu Vrbatovi připadalo, že je reprezentace na dobré cestě.

„Týmy trenéra Radima Rulíka, ať už je to ten z letního mistrovství nebo tento, jsou kompaktní. Jsou dlouho pohromadě, v tomto výběru je hodně kluků z toho letního, a zdá se, že jim měl čas vysvětlit, jaký hokej chce hrát. A hlavně aby to bylo týmové a ne jen založené na individualitách,“ myslí si Vrbata.

Soupiska je kompletní

Trenéři dopsali na soupisku útočníka Robina Sapouška. Soupiska českého týmu je tak kompletní a figuruje na ní 23 hráčů - tři brankáři, sedm obránců a 13 útočníků.

Po dopsání osmnáctiletého útočníka Karlových Varů zůstali mimo soupisku obránce Marek Alscher a útočník Lukáš Pajer, zůstávají však s českým týmem v Halifaxu pro případ, že by se některý z již zapsaných hráčů zranil.

„Během šampionátů, které byly ovlivněny covidem, bylo možné na soupisku zapsat 22 hráčů a tři brankáře, tedy o dva hráče víc. Letos se organizátoři vrátili k variantě 20+3, ale zavedli tuto možnost výměny hráčů, což považuju za rozumný kompromis,“ dodal Černý.

Utkání mezi českým a švédskými hokejisty do 20 let začne v Halifaxu v 19.30 středoevropského času. Jestli se Čechům podaří přidat i třetí vítězství ve skupině, se můžete dozvědět i z vysílání Radiožurnálu Sport.

Pavel Tylšar, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme