Češi i přes rychle inkasovanou branku rozdrtili Švýcarsko. Ukázalo to sílu našeho týmu, řekl Marcel

Čeští hokejisté suverénně prošli do semifinále mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Švýcarsko rozdrtili 9:1. Přitom utkání nezačalo pro české mladíky vůbec dobře. Už po dvaceti dvou vteřinách přišel obrovský šok.

Tento článek je více než rok starý.

Halifax Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se radují z gólu na 3:1

Čeští hokejisté se radují z gólu na 3:1 | Foto: Darren Calabrese | Zdroj: ČTK / AP

Švýcarský útočník Robin ujížděl sám na Tomáše Suchánka a českého gólmana pokořil bekhendovou kličkou mezi nohy. Už ve 22. sekundě tak otevřel skóre. Čechy inkasovaný gól ale nepoložil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si útočníka Marcela Marcela po postupu českých hokejistů do semifinále mistrovství světa do 20 let

„To že jsme dokázali rychle odpovědět, ukázalo sílu našeho týmu. Rychle jsme se dostali do vedení o dva góly,“ odpovídal po první třetině v rozhovoru České televize Marcel Marcel, který měl na svědomí vedoucí gól na 2:1 po krásné individuální akci.

„Bylo to vlastně v oslabení. Získal jsem puk, viděl jsem šanci, tak jsem se rozjel, obehrál jsem beka a padlo to tam.“ 

Padlo to tam na turnaji poprvé, a když k tomu Marcel Přidal jeden gól navrch a asistenci, bylo z toho ocenění pro nejlepšího hráče utkání českého výběru. Marcel Marcel ale nebyl jediný hráč, který prožil dvougólový večer. 

Gól Marcela Marcela na 2:1

Jiří Kulich a Gabriel Szturc měli také dvakrát radost, že dostali puk do švýcarské branky. Hlavně ale propukla radost v kabině, že Češi postoupili mezi čtyři nejlepší týmy turnaje.

Po výhře 9:1 nad Švýcarskem čeká český tým v semifinále Švédsko. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Kanada a Spojené státy americké.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme