Hokejisté Českých Budějovic rozstříleli Spartu 5:1, Pardubice otočily zápas na ledě Liberce

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili ve 40. kole extraligy na ledě Sparty 5:1 a porazili ji i potřetí v sezoně po dvou domácích výhrách. Pod čtvrtý triumf Motoru z posledních pěti zápasů se třemi body za dvě branky a asistenci podepsal Lukáš Pech, který se díky součtu 250 branek v domácí nejvyšší soutěže a reprezentaci stal 72. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov (Aktualizováno: 20:27 9. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Pech

Lukáš Pech | Zdroj: Profimedia

Před úvodní buly Sparta ocenila útočníka Formana, který v jejím dresu jako 13. hráč v klubové historii nastoupil do 500. zápasu. Domácí začali aktivně, Thorell ale gólmana Hrachovinu nepřekonal a neprosadil se ani Forman.

Kometa zvládla zápas s Českými Budějovicemi a přeskočila je v tabulce, Sparta vyhrála ve Vítkovicích

Číst článek

Na druhé straně neuspěl ve 12. minutě Pech. Pražané se prosadili v 15. minutě těsně po skončení své přesilové hry. V ní ještě kapitán Řepík netrefil poloodkrytou branku, ale o chvilku později Chlapík našel před brankovištěm zakončujícího Horáka. Ten mohl v závěru úvodního dějství zvýšit, jenže před Hrachovinou těsně minul.

Na začátku druhé třetiny hostující Doležal nastřelil tyčku a Horák na druhé straně v početní výhodě z bezprostřední blízkosti minul. V 27. minutě Motor vyrovnal, když Doležal z úhlu našel mezeru mezi Salákovými betony. Jihočeši převzali iniciativu a kapitán Gulaš v polovině utkání málem obrátil skóre, jenže přestřelil.

V 35. minutě při hře čtyři na čtyři si Chlapík nabruslil do mezikruží a překonal Hrachovinu. České Budějovice si však vzaly trenérskou výzvu a kvůli postavení jednoho ze sparťanů v hostujícím brankovišti rozhodčí gól odvolali.

Místo toho šli v 37. minutě do vedení hosté. Salák se nedohodl s obráncem Poláškem, odkryl puk a Valský skóroval. V závěru prostřední části zvýšil po přečíslení dva na jednoho po Vondrkově přihrávce Pech.

Ještě do minulé sezony opora Sparty ve 47. minutě střelou z kruhu do horní části branky zařídila čtvrtý gól Motoru. Pech zaznamenal v extralize 248 branek, další dvě vstřelil v reprezentaci.

Hrdina zápasu

Saláka vystřídal Machovský, který se však neuvedl dobře. V polovině třetího dějství ho zadák Piskáček překonal v oslabení prudkou střelou přes celé hřiště. Bývalý kapitán Sparty se zapsal mezi střelce v extralize premiérově od ledna 2020. Motor zvítězil v nejvyšší soutěži na ledě Sparty po pěti zápasech poprvé od listopadu 2011.

„Běhal mi mráz po zádech, měl jsem husinu. Chtěl bych jim strašně poděkovat. Byli fantastičtí po celou dobu, co jsem tady působil. Bohužel je taková doba, že fanoušci nemůžou pořádně na hokej. Bylo by lepší, kdyby tady bylo sedm osm tisíc lidí. Bylo by to hezčí. Těm, co tady byli, děkuju za podporu. Je nádherné, že se to stalo tady v O2 areně,“ řekl novinářům Pech po výhře 5:1, k níž přispěl třemi body. Kvůli protikoronavirovým omezením může na sportovní akce maximálně 1000 osob.

40. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - Motor České Budějovice 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. R. Horák (Chlapík, Sobotka) - 27. Z. Doležal (J. Ondráček, Vráblík), 37. Valský (Holec), 40. Pech (Vondrka, Z. Doležal), 47. Pech (Percy, Gulaš), 50. Piskáček (Šenkeřík, Pech). Rozhodčí: Pražák, Micka - Votrubec, Brejcha. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Výsledky nedělních zápasů:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme