Mrázek dostal v přípravě na NHL šest branek, Hertl skóroval a asistoval

Český brankář Petr Mrázek byl na ledě u všech inkasovaných branek Detroitu, který ve čtvrtečním přípravném utkání před NHL podlehl v Chicagu vysoko 1:6. Útočník Tomáš Hertl se gólem a asistencí podílel na výhře hokejistů San Jose nad nováčkem Vegas Golden Knights 5:2.

Chicago Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Detroitu Red Wings Petr Mrázek

Brankář Detroitu Red Wings Petr Mrázek | Foto: ČTK

Mrázek, který v úterý v Bostonu při prohře 2:4 za polovinu utkání inkasoval dvakrát, odchytal tentokrát celý zápas. Čelil 40 střelám Blackhawks a šest z nich bylo nad jeho síly.

Za Chicago se nejvýrazněji prosadil útočník Brandon Saad, jenž vstřelil hattrick a byl zvolen první hvězdou večera. Užil si tak první vystoupení v barvách Blackhawks, kam se vrátil po dvouletém působení v Columbusu. Třemi asistencemi se na triumfu Chicaga podílel slovenský forvard Richard Pánik.

V dresu šestinásobných vítězů Stanley Cupu se představil poprvé doma také český útočník David Kämpf, jehož Chicago angažovalo v květnu jako nedraftovaného volného hráče z Chomutova. Hojnou českou účast v zápase doplnili na straně Red Wings obránci Libor Šulák, Filip Hronek a útočník Martin Frk. Devatenáctiletý Hronek si připsal tři minusové body za účast na ledě při inkasovaných gólech.

Colorado vyřadí Hejdukovo číslo 23 z oběhu. Tichý lídr, šel příkladem, řekl bývalý spoluhráč Sakic

Číst článek

Hertl se jako jediný český zástupce ve čtvrtečním programu dokázal bodově prosadit. Nejprve v polovině utkání přihrál na gól Janniku Hansenovi, který zvýšil na 3:0, a v 48. minutě sám dovršil skóre. Za celek z Nevady nastoupil útočník Tomáš Nosek. Forvard Tomáš Hyka, který si při výhrách Golden Knights ve Vancouveru (9:4) a v Denveru nad Coloradem (4:1) připsal čtyři body za tři trefy a jednu přihrávku, tentokrát v sestavě chyběl.

Naopak v dresu Sharks debutoval Radim Šimek, který v květnu podepsal se San Jose jako nedraftovaný volný hráč roční smlouvu. Dosavadní opora Liberce a účastník posledních dvou mistrovství světa dostal příležitost na 19 minut a 44 vteřin. Vyslal dvě střely na branku, připsal si jeden plusový bod a inkasoval dvě trestné minuty.

Útočník Jakub Voráček a obránce Radko Gudas byli u porážky Philadelphie s Bostonem 1:2 v prodloužení. V dresu Montrealu nechyběl při porážce s New Jersey 1:4 podruhé za sebou obránce Jakub Jeřábek, který se uchází o NHL po příchodu z Podolsku z KHL. Radek Faksa musel v barvách Dallasu strávit výraznou prohru 1:5 s Coloradem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme