Mrázek nedochytal vítězný zápas, Hertlovy asistence San Jose nestačily

Hokejisté Caroliny vyhráli i druhý zápas na ledě New York Islanders 2:1, utkání ale nedochytal Petr Mrázek, který ve druhé třetině odstoupil kvůli zranění. Dvě asistence Tomáše Hertla na výhru San José nestačily, Sharks prohráli s Coloradem 3:4 a stav je 1:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek druhý zápas konferenčního semifinále nedochytal

Petr Mrázek druhý zápas konferenčního semifinále nedochytal | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Mrázek uhájil v prvním utkání série čisté konto a dovedl Carolinu k výhře 1:0 v prodloužení. Islanders ho poprvé překonali až ve druhém duelu, ale s pomocí hostujícího obránce Jacoba Slavina, který si srazil do vlastní sítě přihrávku Mathewa Barzala. Neprůstřelnost českého gólmana trvala v součtu s předchozí sérií 135 minut a čtyři sekundy.

Bostonu nestačil gól Pastrňáka ani asistence Krejčího. Ve druhém prodloužení podlehl Columbusu

Číst článek

Mrázek zasahoval naposledy v úvodu druhé třetiny proti přečíslení Islanders dva na jednoho a bezprostředně poté signalizoval hokejkou, že potřebuje být střídán. Ostravský rodák s bolestivou grimasou dojel k hráčské lavici, praštil hokejkou mantinel a zamířil během reklamní pauzy do kabin.

V brance ho nahradil Curtis McElhinney, který v zápase kryl všech sedmnáct střel. Sice ho v závěru prostřední části překonal Devon Toews, ale rozhodčí gól neuznali, protože puk do branky kopl nohou. A tak udeřilo na druhé straně.

Po sedmnácti sekundách třetí třetiny trefil Warren Foegele z pravého kruhu přesně vzdálenější roh branky a za necelou minutu otočil skóre tečí Nino Niederreiter. Carolina odolala v závěru tlaku Islanders i se štěstím, domácí rozezvučeli dvakrát tyč.

San Jose otevřelo v osmé minutě skóre, z dorážky se prosadil i za asistence Hertla útočník Evander Kane. Colorado otočilo ve druhé třetině skóre tečí Gabriela Landeskoga a bombou Tysona Barrieho z pravého kruhu. Matt Nieto pojistil vedení hostů v 51. minutě z dorážky, ale Brent Burns brzy snížil.

Dvoubrankový náskok vrátil Avalanche při power play Nathan MacKinnon, ale domácí se nevzdali a po přihrávce Hertla opět skóroval Burns. Na vyrovnání ale už zbývalo jen jedenáct sekund.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 2. zápas:
New York Islanders - Carolina 1:2 (stav série: 0:2)
Západní konference - 2. zápas:
San Jose - Colorado 3:4 (stav série: 1:1)

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme