Mrázek nepovolil Edmontonu ani gól, dva body si připsali Frk s Frolíkem

Hokejový brankář Petr Mrázek vychytal v nedělním utkání NHL první čisté konto v sezoně, když kryl 36 střel a dovedl Detroit na ledě Edmontonu k výhře 4:0. Vítězství podpořil gólem a asistencí Martin Frk, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu za bezchybným Mrázkem. Calgary, které nastoupilo pošesté v řadě bez Jaromíra Jágra, porazilo i díky gólu a přihrávce Michaela Frolíka New Jersey 5:4 po nájezdech.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Detroitu Petr Mrázek při zákroku

Český brankář Detroitu Petr Mrázek při zákroku | Zdroj: ČTK

Mrázek hájil branku Detroitu poprvé od 20. října a podle jeho slov mu hodně pomohlo, když chytil rychle dvě tři střely, kterými se dostal do zápasu. Český gólman také těžil z povedeného začátku týmu, který po deseti minutách vedl už 2:0. Ostravský rodák se pod největší palbou ocitl ve třetí třetině, v níž zastavil 16 střel včetně gólové šance Connora McDavida, nejproduktivnějšího hráče minulého ročníku. Mrázek vychytal nulu v soutěži pojedenácté.

Pastrňák vstřelil dvě branky, Boston přesto prohrál. Skórovali i další čtyři Češi

Číst článek

Detroitu se v utkání zranil střelec druhé branky Gustav Nyquist, a proto se na ledě častěji objevoval Frk. Český útočník se vloženou důvěrou odvděčil v polovině zápasu, kdy po přihrávce Anthonyho Manthy skóroval z mezikruží do poloodkryté branky a připsal si čtvrtý gól v sezoně. Oba si role vyměnili ještě v poslední části, kdy Mantha doklepl Frkovu střelu do prázdné klece.

Po akcích Frolíka, který se stal třetí hvězdou zápasu, Calgary vyrovnalo na 1:1 a 2:2. Kladenský odchovanec nejdříve vstřelil v oslabení druhý gól sezony, když získal po dobrém napadání Mikaela Backlunda puk v mezikruží a trefil se mezi betony Keitha Kinkaida. Poté pomohl na začátku prostřední třetiny vybojovat u hrazení kotouč pro skórujícího Michaela Stonea. O třetí výhře Flames za sebou rozhodl v nájezdech Matthew Tkachuk.

Výsledky NHL:

Edmonton - Detroit 0:4, Chicago - Montreal 0:2, NY Islanders - Colorado 6:4, Calgary - New Jersey 5:4 po sam. nájezdech

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme