Mrázek proti bývalým spoluhráčům neuspěl, Voráček s Frkem mají asistence

Petr Mrázek inkasoval v úterním utkání NHL na ledě Detroitu třikrát z 19 střel a v polovině utkání střídal. Philadelphia nakonec prohrála 4:5 po nájezdech. U třetí branky, po které český gólman opustil hrací plochu, asistoval Martin Frk. Na druhé straně si připsal přihrávku Jakub Voráček, který ale v zápase zaznamenal tři záporné body ve statistice +/- a neuspěl ani v rozstřelu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek zasahuje v utkání proti Montrealu.

Petr Mrázek zasahuje v utkání proti Montrealu. | Foto: Ryan Remiorz | Zdroj: AP

Mrázek se vrátil do známých míst, kde působil od sezony 2012/13, než byl před měsícem vyměněn do Philadelphie. A dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl být ostravský rodák podruhé ze svých posledních tří startů střídán. Bezgólový stav trval až do 27. minuty, poté domácí ale v rychlém sledu Mrázka třikrát překonali.

První dvě branky Detroitu, který předchozích deset utkání prohrál, padly z podobných akcí. Domácí vybojovali v obranném pásmu puk a hráč, který vedl protiútok bez další kombinace vystřelil z pravého kruhu. Dylan Larkin zamířil přesně nad vyrážečku a Luke Glendening nad lapačku Mrázka. Philadelphia snížila gólem Seana Couturiera, ale vzápětí vrátil domácím dvoubrankový náskok Jevgenij Svečnikov, který dorazil střelu Frka.

Po akci Voráčka vyrovnala Philadelphia v padesáté minutě na 3:3. Na druhý gól Larkina v zápase odpověděl za 28 sekund Travis Konecny. Detroit nakonec vyhrál až po nájezdech, ve kterém se prosadil pouze v první sérii Frans Nielsen. Voráček jel hned po něm a neuspěl s bekhendovým blafákem.

Ve zbývajících deseti zápasech úterního programu NHL bodoval už jenom Tomáš Nosek, který přihrávkou podpořil výhru Vegas 4:1 nad Vancouverem. Po dvou měsících si opět zahrál Ondřej Palát, kterému koncem ledna způsobil zranění ošklivým zákrokem Jared Spurgeon. Rodák z Frýdku-Místku prožil vítězný návrat, s Tampou Bay otočil zápas s Torontem z 0:3 na konečných 4:3.

NHL:
NY Islanders - Pittsburgh 4:1, NY Rangers - Columbus 3:5, Washington - Dallas 4:3, Carolina - Edmonton 3:7, Ottawa - Florida 2:7, Tampa Bay - Toronto 4:3, Winnipeg - Los Angeles 2:1 v prodl., Chicago - Colorado 1:5, Vegas - Vancouver 4:1, Detroit - Philadelphia 5:4 po sam. nájezdech a San Jose - New Jersey 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme