Mrázek vychytal nulu proti Montrealu, Plekanec debutoval za Toronto

Gólman Petr Mrázek v pondělním utkání NHL čtvrtou nulou v sezoně dovedl hokejisty Philadelphie k výhře nad Montrealem 1:0 po samostatných nájezdech a byl zvolen první hvězdou večera. Vítězný nájezd obstaral útočník Sean Couturier, trefil se i Jakub Voráček. Tomáš Plekanec poprvé nastoupil za Toronto.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek zasahuje v utkání proti Montrealu.

Petr Mrázek zasahuje v utkání proti Montrealu. | Foto: Ryan Remiorz | Zdroj: AP

Šestadvacetiletý Mrázek dovedl Philadelphii k vítězství i ve třetím zápase, do něhož za Flyers od přestupu z Detroitu nastoupil. Pensylvánský tým uspěl v desátém z posledních jedenácti utkání a v čele divize je o bod před Capitals, na jejichž porážce s Columbusem se asistencí podílel útočník Lukáš Sedlák, jenž bodoval po dvaceti zápasech.

Flyers se díky šesté výhře po sobě a prohře Washingtonu 1:5 v Columbusu posunuli na první místo Metropolitní divize.

Premiéru v dresu Toronta si odbyl centr Tomáš Plekanec, který s Maple Leafs prohrál na ledě Tampy Bay 3:4 v penaltovém rozstřelu.

Pětatřicetiletý Plekanec se postavil do středu čtvrtého útoku s forvardy Leem Komarovem a Joshem Leivem na křídlech. Kladenský rodák si připsal jeden záporný bod do statistiky plus/minus. Na druhé straně obránce Andrej Šustr asistoval u první trefy Lightning. O čtvrtém triumfu Tampy v řadě rozhodl v nájezdech střední útočník Brayden Point.

NHL:
Columbus - Washington 5:1, Montreal - Philadelphia 0:1 po sam. nájezdech, Colorado - Vancouver 3:1, Tampa Bay - Toronto 4:3 po sam. nájezdech, Los Angeles - Vegas 3:2 v prodloužení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme