Mrázek byl po čtyřech gólech střídán, za branky však nemohl. Vrána, Jeřábek, Polák a Jaškin asistovali

Hokejový brankář Petr Mrázek pustil v NHL čtyři branky z deseti střel a byl ve 24. minutě za stavu 2:4 střídán. Philadelphie už ztrátu nedohnala a prohrála s Columbusem 3:5. V dalších zápasech čtvrtečního programu NHL sbírali čeští hokejisté asistence.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Philadelphie Petr Mrázek

Český brankář Philadelphie Petr Mrázek | Zdroj: Reuters

Jakub Vrána a Jakub Jeřábek přispěli přihrávkou k jasné výhře Washingtonu 7:3 na ledě New York Islanders. Roman Polák pomohl asistencí k výhře Toronta 5:2 v Buffalu a Dmitrij Jaškin byl u jediné branky St. Louis, které podlehlo Coloradu 1:4.

Hertl dal dva góly Edmontonu, Faksa se trefil podruhé za sebou

Číst článek

Mrázek inkasoval první dvě branky zápasu v desáté minutě během jedenácti sekund. Nejprve se prosadil z dorážky Oliver Bjorkstrand, vzápětí usměrnil do prázdné branky Boone Jenner chytrou střílenou přihrávku Jacka Johnsona. Poté už dával branky hostů jen Cam Atkinson, který ve všech třech případech vracel Columbusu dvoubrankový náskok.

Atkinson překonal poprvé Mrázka tečí, podruhé vyřešil přečíslení přesnou střelou a vyhnal českého brankáře na střídačku.

"Za góly nemohl, ale čekáte, že vás gólman v pravou chvíli podrží nějakým důležitým zákrokem. A to se dnes nestalo," vysvětlil trenér Philadelphie Dave Hakstol, proč se odhodlal ke změně brankářů. Náhradník Alex Lyon z 18 střel neinkasoval a Atkinson zkompletoval hattrick gólem při powerplay.

Vrána připravil první gól Washingtonu, když zpoza branky přihrál Larsu Ellerovi, který z pravého kruhu vyrovnal na 1:1. Jeřábek už není mezi náhradníky Washingtonu a v posledním týdnu nastoupil ve všech čtyřech zápasech.

Za důvěru se trenérům odměnil asistencí, když jeho střelu tečoval Andre Burakovsky a zvýšil na 4:2. Český obránce bodoval poprvé od výměny z Montrealu.

Výsledky NHL:

Buffalo - Toronto 2:5, NY Islanders - Washington 3:7, Philadelphia - Columbus 3:5, Montreal - Pittsburgh 3:5, Los Angeles - Detroit 4:1, St. Louis - Colorado 1:4, Winnipeg - Chicago 6:2, Arizona - Nashville 2:3, Florida - Boston 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme