Hokejová osmnáctka neudržela nadějné vedení, po porážce od Kanady se utká se Švédskem

Česká hokejová osmnáctka podlehla v závěrečném utkání v základní skupině A na mistrovství světa v Umee Kanadě 2:6 a skončila třetí. Ve čtvrtečním čtvrtfinále čeká svěřence trenéra Aloise Hadamczika souboj se Švédskem, které skončilo díky vítězství nad Ruskem ve skupině B v Örnsköldsviku druhé.

Umea/Švédsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté do 18 let prohráli s Kanadou

Čeští hokejisté do 18 let prohráli s Kanadou | Zdroj: www.iihf.com

Kanada bude hrát s Lotyšskem a další dvojice tvoří Spojené státy americké v repríze loňského finále s Finskem a Bělorusko s Ruskem.

Reprezentace do 18 let je na šampionátu ve čtvrtfinále. Čeští mladíci porazili obhájce titulu Finy 4:2

Číst článek

Českému týmu, který po úvodní porážce se Běloruskem (3:4) slavil výhry proti Švýcarsku (8:2) i Finsku (4:2), skvěle vyšel proti Kanadě vstup do utkání. V čase 5:57 vedl 2:0. V páté minutě při Poulinově vyloučení přihrál Rutar za levý kruh Volrábovi, který přes stínícího Tomana překonal Maiera. Za 92 sekund proměnil přečíslení Barinka.

Ve 12. minutě ale snížil z úniku Newhook a po 108 sekundách druhé části po přihrávce Tomasina zpoza branky vyrovnal Holloway. V 36. minutě se trefil z levého kruhu z otočky Tomasino a otočil stav. Češi drželi naději na lepší výsledek až do 52. minuty, kdy v přesilové hře zvýšil Legace z levého kruhu na 4:2.

A Kanaďané si ještě vylepšili skóre. Za 86 sekund se prosadil tečí Spenceovy střely Rees a za dalších 100 sekund zakončil rychlou kombinaci Krebs.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Umee (Švédsko):

Skupina A:

ČR - Kanada 2:6 (2:1, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 5. Volráb (A. Rutar), 6. Barinka (Myšák, Peterek) - 12. Newhook (Rees), 22. Holloway (Tomasino), 36. Tomasino (Holloway, Pelletier), 52. Legare (Spence), 54. Rees (Spence), 55. Krebs (Cozens, Newhook). Rozhodčí: Brannare (Fin.), Morozov (Rus.) - Kilian (Nor.), Lundgren (Švéd.). Vyloučení: 8:4, navíc Pařík, Volráb - Washkurak všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 407.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme