Pastrňák ani Krejčí na mistrovství světa nepojedou. Národní tým naopak může počítat s Chytilem

Útočník Filip Chytil z New York Rangers posílí hokejovou reprezentaci pro mistrovství světa v Rize a Tampere. O účast bude bojovat v přípravě také obránce Jakub Zbořil z Bostonu, jehož čeká premiéra v národním týmu. Účast z loňského bronzového šampionátu si nezopakují kanonýr David Pastrňák a centr David Krejčí, kteří dohrávali sezonu v dresu Bostonu se zraněními.

Brno (Aktualizováno: 10:56 4. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí a David Pastrňák na letošním mistrovství světa české hokejové reprezentaci nepomůžou

David Krejčí a David Pastrňák na letošním mistrovství světa české hokejové reprezentaci nepomůžou | Zdroj: Profimedia

Kvůli zdravotním potížím se omluvil také další útočník Bostonu Bruins Tomáš Nosek a z osobních důvodů další člen početné české kolonie v nejlepším celku základní části NHL Pavel Zacha. 

Pastrňák, který si v základní části NHL připsal 113 bodů za 61 gólů a 52 asistencí, se v prvním kole play-off proti Floridě potýkal se zdravotními problémy.

„Pasta dohrával sezonu se zraněním, které mu určitě nedovolí přijet na mistrovství světa. On vždy rád reprezentuje a určitě by si přál za týmem dorazit,“ vysvětluje Radiožurnálu Sport generální manažer hokejové reprezentace Martin Havlát.

Posily Chytil a Zbořil

Třiadvacetiletý Chytil se chystá už na čtvrté mistrovství světa, na němž startoval třikrát za sebou v letech 2018, 2019 a 2021. Loni při cestě Rangers až do finále Východní konference chyběl. V reprezentaci má na kontě 30 zápasů a 14 bodů za osm branek a šest asistencí. V NHL nyní prožil nejlepší sezonu a v 74 zápasech nasbíral 45 bodů (22+23). V sedmi duelech play-off přidal gól a tři asistence.

O tři roky starší Zbořil bude v reprezentačním „áčku“ debutovat. Dres národního týmu v mládeži oblékl naposledy v roce 2017 na MS dvacítek. V nabité sestavě Bruins odehrál v sezoně jen 22 utkání a připsal si čtyři body (1+3). Naposledy nastoupil 9. dubna, kdy pomohl přihrávkou k vítězství Bostonu na ledě Philadelphie.

Nyní se obránce Bruins představí na Českých hokejových hrách, což je pro reprezentaci poslední přípravný turnaj před startem světového šampionátu.

„Trenéři ho určitě rádi uvidí a myslím si, že v sobotu i v neděli by měl nastoupit. Je to ale na jejich rozhodnutí,“ dodává Havlát.

dan, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme