'Musím myslet hlavně pozitivně,' říká brankář Petr Mrázek před novou sezonou v NHL

Dřív se jim dařilo vyhrávat Stanley Cup často, teď hokejový Detroit prožívá v NHL obměnu. V jeho kádru ale zůstává český zástupce, gólman Petr Mrázek. Ten po sezóně doufá, že si udrží stabilní místo v sestavě a těší se do nové arény Rudých křídel.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Detroitu Petr Mrázek

Gólman Detroitu Petr Mrázek | Zdroj: Reuters

„Odchytat co nejvíc zápasů. Odchytat to stabilněji, protože loňská sezóna nebyla úplně podle představ. Ať už byla, jaká byla, na to už se člověk nemůže koukat. Musím myslet pozitivně,“ uvědomuje si český brankář.

Toho Detroit nechránil v rámci rozšiřovacího draftu. Dal přednost Howardovi, který českého gólmana v brance často předčil.

V závěru sezony se navíc v Detroitu mluvil o tom, že je Mrázek až příliš sebevědomý. A jeho dalším působení mluví skaut Jiří Fischer, který dřív za Red Wings hrál, teď v klubu pracuje.

Work hard Play hard#workhard #newbalance #domyno #hockey #summerworkouts #offseason #stayhungry

Příspěvek sdílený Petr Mrazek (@pmraza34),

„Já Petrovi věřím. Je hodně talentovaný a má za sebou historii, že vyhrával tituly. To je promile golmanů, kteří dokážou vyhrát titul v juniorce i na farmě. Vím, že psychickou odolnost má. Má ten talent, to umění," uvědomuje si Fischer.

Petr je jeden z nejmladších gólmanů NHL. Má tu největší kariéru před sebou. Doufám, že bude pokračovat,“ říká o Mrázkovi český skaut v barvách Detroitu.

Kromě toho čeká Detroit jeden velký impulz. Z mapy stadionů NHL totiž mizí legendární Joe Louis Arena z roku 1979 a Red Wings budou hrát v novém.

„Ta aréna už měla něco za sebou. Zažila hodně Stanley Cupů, ale už se těšíme do nové. Doufáme, že historii tam taky začneme dobře,“ říká hokejista.

Ten má před sebou poslední sezonu současného kontraktu. A to víc bude důležité, aby si svými výkony řekl o smlouvu novou.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme