Muž s nožem narušil trénink kladenských hokejistů a vyzýval hráče k souboji

Čtvrteční trénink hokejistů prvoligového Kladna, kteří se chystají na domácí odvety semifinále play-off o místo v baráži proti Českým Budějovicím, narušil pomatenec. Nožem ozbrojený muž ve středních letech vyzýval podle informací internetového deníku Vaše Kladno hráče k boxerskému souboji, na ledě ho pak naháněli strážníci přivolané městské policie. Nikdo nebyl zraněn.

Tento článek je více než rok starý.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kladna.

Hokejisté Kladna. | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Neznámý muž ve výstroji s hokejkou, bruslemi a dresem se jmenovkou Charlie se během tréninku Rytířů, kteří nečekaně vedou v sérii nad Jihočechy 2:0, usadil za střídačkami. S nožem v ruce vyhrožoval přítomným středoškolákům i jejich profesorce, kteří čekali, až na led vyjede k individuálnímu tréninku hvězdný útočník a majitel klubu Jaromír Jágr, jenž se potýká se zraněním kolena.

Místo umu šestačtyřicetileté legendy ale sledovali na ledě honičku přivolaných strážníků městské policie se zřejmě psychicky narušeným mužem, který nebral v potaz výzvy k opuštění stadionu a místo toho vyjel v bruslích na led. „Nezbývalo než přivolat městskou policii. Přijeli velmi rychle a zásah byl v rámci možností perfektní," ocenil ředitel stadionu Josef Poláček.

Když se podařilo narušitele zpacifikovat, převzala si ho státní policie. „Byla to docela zvláštní událost a zkušenost, navíc v den, kdy jsme tu měli středoškoláky z Litoměřic s jejich profesorkou. Ten člověk ale neměl vůbec šanci se k Jardovi (Jágrovi) dostat. Šlo o středoškoláky ze čtvrtého ročníku, tedy prakticky dospělé lidi, kteří ho obestoupili a vypadalo to, jak kdyby ho bránili," popsal ČTK incident tiskový mluvčí klubu Vít Heral.

Jágr je kvůli zranění mimo hru od 17. února, kdy ho v úvodu domácího zápasu proti Havířovu atakoval u hrazení útočník Marek Sikora. Jágr odstoupil z utkání otřesený a s tržnou ránou v obličeji, především si ale obnovil zranění vazů v pravém koleně a poškodil meniskus. Od té doby sbírá po vteřinách další potřebné starty, aby mohl v případě uzdravení a postupu do baráže pomoci týmu v zápasech o extraligu.

Jágr debatoval déle, než hrál. Kladno i podruhé uspělo v Budějovicích

Číst článek

Kladno zaskočilo dvěma výhrami favorizované Jihočechy na jejich ledě, nyní může doma postup přes druhý tým základní části dovršit. Jágr však zároveň potřebuje k možnosti zasáhnout do baráže posbírat ještě alespoň tři starty, aby jich měl na kontě potřebných patnáct. Při výhře Kladna v sérii 4:0 na zápasy by mu jeden start scházel, neboť dosud se po návratu z NHL objevil jen ve 12 utkáních.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme