Můžeme si sáhnout na medaili, věří kouč Pešán. Hokejová dvacítka vstoupí do mistrovství světa

Už 13 let čekají na medaili ze světového šampionátu. Zlomit dlouhou sérii můžou teď mladí čeští hokejisté v Buffalu, i když ani letos na mistrovství světa juniorů nebudou patřit mezi favority. V prvním zápase je čeká Rusko.

Tento článek je více než rok starý.

Buffalo/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Filip Pešán

Filip Pešán, kouč hokejové dvacíky | Foto: hcbilitygri .cz

Čekání na medaili je hodně dlouhé, poslední bronz přivezl tým tažený Rostislavem Oleszem na začátku roku 2005. Jestli bude letošní šampionát v tomto ohledu jiný, by mohl alespoň trochu naznačit hned první zápas, kdy tým prověří jeden z favoritů – Rusko.

Martin Erat táhne Kometu a myslí na olympiádu. 'Je to obrovská motivace' přiznává

Číst článek

Sborná naopak získala medaili na posledních sedmi turnajích. Pro Čechy je samozřejmě hlavní cíl o něco skromnější.

„Postup ze skupiny není nic lehkého, to je náš první krok. Byl bych hrozně rád, kdybychom působili dobře. Jaký tým, kterému funguje týmová chemie. Když se forma potká s týmovou chemií, jsem přesvědčený, že si můžeme sáhnout na medaili,“ řekl pro server hokej.cz kouč Filip Pešán.

Výsledky přípravných zápasů ale z jeho týmu rozhodně nedělají favority. Se silnou Kanadou utrpěl debakl 0:9 a pak prohrál i s Finy, kterým sice podlehl jen 2:4, ale herně příliš nestačil. Český výběr tedy rozhodně má co zlepšovat.

Ti nejlepší do NHL

Spoléhat bude třeba na dvojici Filip Chytil a Martin Nečas, ta na začátku sezony krátce zasáhla dokonce i do NHL.

„Těším se, až kluci zúročí zkušenosti, které nabývají v extralize nebo v zámoří. Tým bude stát na několika jednotlivcích, určitě i na brankáři. Doufám, že dobře rozdělíme role, abychom měli tři silné útoky, abychom dokázali potrápit i ty největší favority,“ dodává Pešán.

Turnaj v Buffalu samozřejmě bude plný hráčů, kteří mají před sebou podle řady skautů skvělou budoucnost, třeba Švédsko má v sestavě asi největšího favorita pro příští draft NHL, obránce Ramuse Dahlina, za ním určitě nezaostávají ani hokejisté kanadského nebo amerického výběru.

Největší hvězdou ruského výběru je útočník Andrej Svěčnikov, který se na dálku pere s Dahlinem o pozici jedničky draftu NHL. I proti němu nastoupí čeští reprezentanti od 18 hodin českého času. Ve skupině je pak ještě čekají zápasy s se Švédskem, Běloruskem a Švýcarskem.

David Nyč, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme