Na rozcvičce jsem nevěděl, co dělat, přiznal fotbalista Čech po hokejové exhibici

Aby vyhrál jeden sportovec mistrovství světa v hokeji a tenisový Wimbledon, už není v současném sportu možné. I teď si ale někteří profesionální sportovci najdou ve volném čase cestu k jiné disciplíně, než za kterou jsou placeni.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do utkání se zapojil i fotbalový brankář Petr Čech.

Do utkání se zapojil i fotbalový brankář Petr Čech. | Zdroj: ČTK

Před 63 lety vyhrál tenisový Wimbledon Jaroslav Drobný. Doma už měl přitom zlato z hokejového mistrovství světa a stříbro z olympijských her v témže sportu. Něco podobného si lze těžko v současnosti představit. Přesto dva dny před zahájením nejvyšší anglické fotbalové soutěže nastupoval český brankář Petr Čech v Brně na ledové ploše.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté na ledě a hokejisté na trávníku? V létě běžná věc

Do výstroje se nasoukal v rámci rozlučkového zápasu bývalého hráče NHL Martina Havláta. „S výstrojí problém nebyl, občas si chodím zahrát i v Anglii, ale rozcvička? Na všechno jsem se musel ptát,“ svěřil se Radiožurnálu nejlepší český fotbalový brankář. Jeho zaměstnáním je chytat balony. Když se ale představil na ledě, na první pohled nebylo poznat, že se nejedná o profesionála.

Třetina byla akorát

V brankovišti se pohyboval ladně, přesně podle příručky. To vše dva dny předtím, než nastoupil v dresu Arsenalu k úvodnímu utkání Premier League, které londýnský celek vyhrál 4:3. „Třetina v Brně byla akorát. Nemohl jsem se unavit, takže to bylo zpestření. Když jsem viděl svůj tým, tak i obrovský zážitek,“ připustil Čech.

Jeho nadšení pro hokej musí být opravdu velké. Za jeden den stihl letět z Londýna, odchytat dvacet minut, dokoukat rozlučkový a charitativní zápas a pak se zase sebrat a odletět do Velké Británie. Také hokejisté ale, především v letní přípravě, nazouvají kopačky. „Snad nejsem úplný kopyto. Fotbal si rád zahraju. Znám hokejisty, kteří hrají výborně na nižších úrovních,“ nechal se slyšet Michal Kempný.

Obránce hokejového Chicaga k fotbalu inklinoval i v dětství. „Měl jsem období, kdy mě lákal. Jednalo se spíš o chvilkovou věc,“ přiznal. Svou vášní pro hokej se netajil ani fotbalista Karel Poborský, který často nazul brusle. Opačný sport sleduje také hokejový brankář Petr Mrázek. Rodák z Ostravy je velkým příznivcem Baníku. „Srdeční záležitost. Jsem rád, že jsou zpět v lize,“ řekl.

V Detroitu má na rozdíl od Baníku jednu jistotu. Jeho tým ze soutěže nemůže sestoupit.

František Kuna, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme