Hokejový tým zveřejnil nominaci na olympiádu, nechybí mistr světa Červenka či vítězové NHL

Generální manažer Petr Nedvěd a trenér Filip Pešán zveřejnili nominaci České hokejové reprezentace na Zimní olympijské hry 2022. Soupisku oznámili na čtvrteční tiskové konferenci. Nejstarším hráčem v sestavě je mistr světa z roku 2010 Roman Červenka, který se do týmu vrátil po čtyřech letech. V sestavě ho doplní i dva vítězové Stanleyova poháru – centr David Krejčí z Olomouce a další útočník Michael Frolík z Lausanne.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté slaví gól

Čeští hokejisté slaví gól | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Nejvíce nominovaných hráčů, dvanáct, působí v KHL, čtyři nastupují v Tipsport extralize a ve Švýcarsku, tři ve švédské a jeden ve finské nejvyšší soutěži,“ oznámil Národní tým českého hokeje na svém webu.

Krejčího, který triumfoval v NHL v roce 2011 s Bostonem, čeká třetí olympiáda. Majitel prstenu za vítězství ve Stanleyově poháru z roku 2013 s Chicagem Frolík se zúčastní podruhé.

Zkušenosti z OH mají také gólman Patrik Bartošák z Chabarovsku, obránci Vojtěch Mozík s Liborem Šulákem z Vladivostoku a Tomáš Kundrátek z Třince a útočníci Jan Kovář ze Zugu, Michal Řepík ze Sparty a Tomáš Zohorna z Oskarshamnu, kteří byli před čtyřmi roky v jihokorejském Pchjongčchangu. Bartošák tam jako trojka do hry nezasáhl.

Na loňském mistrovství světa se pod Pešánem představili brankáři Šimon Hrubec z Omsku a Roman Will z Čeljabinsku, zadáci David Sklenička z Jokeritu Helsinky a Lukáš Klok z Nižněkamsku i útočníci Jan Kovář, Tomáš Zohorna, Radan Lenc z Chabarovsku, Jiří Smejkal z Pelicas Lahti, Matěj Stránský z Davosu a Michael Špaček z Frölundy.

První velká mezinárodní akce v kariéře čeká obránce Ronalda Knota z Nižněkamsku a útočníka Lukáše Sedláka z Čeljabinsku.

Návrat Červenky

Do sestavy se po čtyřech letech vrátil Roman Červenka. Aktuálně druhý nejproduktivnější hráč švýcarské ligy už startoval také na osmi MS i na Světovém poháru v roce 2016 v Torontu. Má na kontě v reprezentaci 157 zápasů a 40 branek.

„Pečlivě ho už nějakou dobu sledujeme. Bude patřit k jednomu z našich lídrů, je to náš nejzkušenější hráč, podává stabilní výkony a patří k nejlepším hráčům ve švýcarské lize, což mluví samo za sebe,“ odůvodnil zahrnutí mistra světa z roku 2010 Nedvěd. 

Nominace určitě ještě není konečná a osobně si myslím, že se bude – i s ohledem na současnou situaci ve světě – ještě dramaticky měnit. Pracujeme s celou řadou dalších jmen,“ dodal Pešán během čtvrteční konference.

Konečný verdikt padne 24. ledna.

ČTK, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme