Nashville vyhrál v Anaheimu, od postupu do finále Stanley Cupu ho dělí jediná výhra

Výhodu domácího prostředí mají zpět. Hokejisté Nashvillu zvítězili v noci na ledě Anaheimu 3:1 a jediná výhra je dělí od postupu do finále NHL. O triumfu Predators rozhodl svým vůbec prvním gólem v play off švédský útočník Pontus Aberg.

Anaheim Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Nashvillu se radují z gólu Austina Watsona (vlevo) do prázdné branky.

Hokejisté Nashvillu se radují z gólu Austina Watsona (vlevo) do prázdné branky. | Zdroj: Reuters

Ve znamení opatrnosti se nesla celá první třetina. Góly padaly až ve druhé polovině zápasu. Domácí Anaheim udeřil jako první, když se prosadil ve 33. minutě Chris Wagner. Jenže další zásahy už svěřenci Randyho Carlyla nepřidali.

Navíc přišli o svou jedničku. Brankář John Gibson utrpěl v první třetině zranění a od druhé dvacetiminutovky tak hájil domácí svatyni Jonathan Bernier. Dvakrát ale inkasoval. V závěru druhé části z hokejky Colina Wilsona a v 52. minutě jej z dorážky překonal Pontus Aberg. Mladý Švéd dal svou vůbec první branku v play off NHL. Poslední zásah přidali hosté v momentě, kdy hráli domácí bez gólmana.

Predators přitom nešli do utkání v kompletní sestavě. Pro zranění chyběl kapitán Mike Fisher a nehrál také další centr Ryan Johansen. Druhý jmenovaný byl velmi úspěšný proti formaci anaheimského Ryana Keslera. V play off ale dohrál. Zraněné stehno jej na led nepustí minimálně dva měsíce.

Hosté se tak znovu opřeli o vynikající výkon brankáře Pekky Rinneho, který pochytal 32 střel soupeře. „Šesté utkání teď bude znamenat vše. Když vyhrajeme, budeme ve finále Stanley Cupu," vypočítává urostlý Fin.

Nashville by tím dosáhl na úspěch, který se mu v poměrně krátké klubové historii ještě nepovedl. Až do letoška bylo jeho maximem druhé kolo play off. Po devatenácti letech od vstupu do NHL má teď stříbrnou trofej relativně na dosah ruky.

Finále Západní konference play off NHL – 5. zápas:

Anaheim – Nashville 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky: 33. Wagner – 40. Wilson, 52. Aberg, 60. Watson. Střely na branku: 33:29. Diváci: 17 307. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Aberg (oba Nashville), 3. Wagner (Anaheim). Stav série: 2:3.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme