Nečas rozhodl prodloužení a byl první hvězdou zápasu. Skórovali i Hertl a Zacha, Pastrňák dvakrát asistoval

Hokejový útočník Martin Nečas rozhodl v NHL gólem v prodloužení o výhře Caroliny 2:1 na ledě Tampy Bay a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Tomáš Hertl pojistil trefou v předposlední minutě vítězství San Jose 4:1 v Calgary. Pavel Zacha podpořil jednou brankou kanonádu New Jersey, které porazilo Floridu 7:3. Boston i díky dvěma asistencím Davida Pastrňáka zdolal Ottawu 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Martin Nečas rozhodl v NHL gólem v prodloužení o výhře Caroliny 2:1 na ledě Tampy Bay

Hokejový útočník Martin Nečas rozhodl v NHL gólem v prodloužení o výhře Caroliny 2:1 na ledě Tampy Bay | Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

V úterním programu NHL si připsal asistenci i Dominik Kubalík při výhře Chicaga 3:2 po nájezdech nad Pittsburghem. Filip Hronek přihrál na jednu branku Detroitu, který zvítězil doma 4:2 nad Edmontonem.

Nečas zavezl při rozhodující akci po pravé straně puk do útočné třetiny, najel si přes šířku pásma do levého kruhu a střelou k bližší tyči si připsal v čase 63:36 třetí gól sezony.

V základní hrací době vedl obhájce Stanleyova poháru od 29. minuty brankou Stevena Stamkose, skóre vyrovnal ve třetí třetině Teuvo Teräväinen. Carolina vstřelila v prodloužení gól také v čase 61:39 a někteří hráči už mířili do šatny, ale po trenérské výzvě byla branka Bradyho Skjeie odvolána kvůli ofsajdu.

Hertl i Zacha skórovali v nové sezoně pošesté a jsou nejlepšími českými střelci v soutěži. Hertl vyslal v utkání sedm střel, ale prosadil se až v 59. minutě, v níž dobruslil při hře hostí bez gólmana puk odražený od zadního mantinelu a elegantní otočkou zvýšil vedení San Jose na 3:1. V dresu Calgary plnil roli náhradního brankáře Daniel Vladař.

New Jersey prohrávalo s Floridou ve 22. minutě 2:3. Brzy ale vyrovnal svou druhou trefou v zápase Andreas Johnsson a Zacha na začátku třetí třetiny upravil skóre už na 5:3. Český útočník se prosadil v přesilové hře z rychlého protiútoku.

Boston vyrovnal ve 26. minutě v přesilové hře na 1:1 po akci Pastrňáka, jehož střílená přihrávka z levého kruhu k pravé tyči se odrazila od Brada Marchanda do branky. Havířovský rodák stál v závěru druhé třetiny i u vítězného gólu na 3:2, po jeho pasu rozhodl Patrice Bergeron. Pastrňák byl zvolen druhou hvězdou zápasu.

NHL

Calgary - San Jose 1:4, Chicago - Pittsburgh 3:2 po sam. nájezdech, New Jersey - Florida 7:3, Boston - Ottawa 3:2, Montreal - Los Angeles 2:3 v prodl., Detroit - Edmonton 4:2, Tampa Bay - Carolina 1:2 v prodl., Winnipeg - St. Louis 2:3 po sam. nájezdech, Vancouver - Anaheim 2:3 v prodl., Vegas - Seattle 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme