Největší zájem má Kladno. Jeho majitel asi ví, co chce, žertoval Jágr

Nekonečné téma podpisu smlouvy s Jaromírem Jágrem pokračuje. Český hokejista přiznává, že o něj zájem je. V 45 letech tak nejspíš bude jeho kariéra na ledě pokračovat. „Nejvážnější jednání jsou asi s Kladnem, jeho majitel je rozumný,“ vtipkoval nejproduktivnější Evropan v historii NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V týmu Martina Havláta byl i legendární Jaromír Jágr.

V týmu Martina Havláta byl i legendární Jaromír Jágr. | Zdroj: ČTK

Před dvanácti lety prohlásil, že Martin Havlát je budoucností českého hokeje. V roce 2017 se přitom Jaromír Jágr v Brně zúčastnil rozlučkového zápasu svého kamaráda, zatímco sám stále shání angažmá na příští sezonu. Ve 45 letech. Nejlépe se mu přitom shání doma v Kladně, které vlastní. „Mám s ním nejvážnější jednání. Jeho majitel asi ví, co chce,“ žertoval v rozhovoru s Radiožurnálem Jágr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Jaromír Jágr po exhibici v Brně tradičně vtipkoval. Nové angažmá ale zatím nemá

Poté ale i on zvážněl. „Pár mužstev o mě projevilo zájem, ale jednání nechávám na svém agentovi,“ doplnil. Variant může být mnoho. Návrat do NHL, ale také evropská KHL či Kladno, jehož je majitelem, nebo jiný klub v České republice. V případě domácí scény je tedy pravděpodobné, že se představí ve druhé nejvyšší soutěži, kterou jeho mateřský oddíl bude hrát.

Z první ligy blíž do NHL

„Kladno má jednu výhodu. Kdybych dostal nabídku z NHL, mohl bych se sebrat a odjet. Z extraligy by to nešlo, musel bych čekat, až skončí,“ upozorňoval Jágr, proč by návrat do Kladna, minimálně na úvod sezony, dával nejproduktivnějšímu Evropanovi v historii NHL smysl. Pětačtyřicetiletý hokejista nemůže momentálně svou přípravu blíže zaměřit. Třeba s ohledem na malé či velké kluziště.

„Nečekal jsem, že bude tak těžké sehnat angažmá v NHL.“

Jaromír Jágr (Hokejista)

Jágr ale tvrdí, že zásadní změny ve své přípravě neučinil. „Je to ale trošku nepříjemné, protože nevím, kde skončím. Důležité je, aby byla chuť. Nepříjemné je, že nevím, kdy mi začne sezona. Rozdíl mezi Evropou a NHL je minimálně jeden měsíc,“ připomněl pozdější start soutěže v zámoří, kde se na rozdíl od evropských soutěží startuje až v půlce října.

Dva tisíce bodů jako cíl

Motivací pro návrat do nejlepší hokejové ligy světa má Jágr určitě dost. Jednou z nich je historické bodování. „Když jsem se vracel do NHL (před sezonou 2011/12 – pozn. red.), říkal jsem si, že bych chtěl dosáhnout na dva tisíce bodů, což je ale hodně daleko,“ prozradil. K vytyčené metě mu chybí 86 kanadských bodů.

Vzhledem k jeho produktivitě by v NHL musel sehrát alespoň dvě další sezony, než by na kýženou porci bodů dosáhl. Teď má ale starosti s tím, aby vůbec práci v zámoří sehnal. „Nečekal jsem, že to bude tak těžké,“ přiznal v Brně při rozlučkovém utkání Martina Havláta.

František Kuna, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme