'Nemám v plánu končit.' Jaromír Jágr nevyloučil návrat do NHL, budoucnost chce řešit až po uzdravení

Šestačtyřicetiletý Jaromír Jágr podle deníku The New York Times nevyloučil návrat do NHL. Druhý nejproduktivnější hráč v dějinách zámořské soutěže kvůli pochroumanému kolenu v současnosti nehraje a budoucnost začne řešit až po vyléčení. Končit s hokejem však rozhodně nehodlá.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Zdroj: ČTK

„Pozvolna sám trénuju. Nemám v plánu končit. Vždycky můžu hrát tady (v Kladně). Mým cílem je dát se zdravotně do pořádku a pak uvidíme, na co budu stačit,“ řekl Jágr v rozhovoru s novinářem Talem Pinchevským.

Jaromír Jágr bude stále nastupovat jen na úvodní střídaní, zraněné koleno se neléčí tak rychle

Číst článek

Ten se objevil v nedávno vydaném dokumentu Pásky z Nagana, mapujícím cestu českých hokejistů za olympijským zlatem.

„Byl bych šťastnější, kdybych hrál v NHL, ale na druhou stranu je Kladno přesně tím místem, kde chci být. Naskytla se mi příležitost a z nějakého důvodu jsem nehrál nejlépe a zranil se,“ dodal dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Jágr počátkem října podepsal roční smlouvu s Calgary a v 22 zápasech za Flames nasbíral sedm bodů za gól a šest přihrávek. Pětinásobného držitele Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče ligy srážely v průběhu sezony problémy s třísly a kolenem.

V NHL naposledy nastoupil 31. prosince a 14. ledna ho Flames zařadili na marodku zpětně k datu jeho posledního utkání. Na konci ledna kanadský klub umístil Jágra na seznam volných hráčů, odkud si ho žádný z třiceti týmů nevybral.

Po návratu do Kladna si Jágr v pátém utkání za Rytíře obnovil po nárazu na mantinel zranění kolena a v play off první ligy naskakoval na led pouze na pár vteřin, aby si připsal potřebný počet startů pro účast v baráži. Před jejím startem ale prohlásil, že jeho šance na zapojení do bojů o extraligu je minimální, byť ji úplně nevyloučil.

Sedm vteřin na ledě a dost. 'Musím to takhle praktikovat, jinak nemám šanci hrát,' vysvětluje Jágr

Číst článek

Kladnu tak alespoň pomáhá ze střídačky. „Někteří hráči se Jágrova příchodu báli, protože je to obrovská legenda a zároveň majitel klubu. Po týdnu nebo dvou ale poznali, že je stejný jako oni a že je zábavný a snaží se jim pomoci,“ řekl tiskový mluvčí kladenských Rytířů Vít Heral.

Jágrovi navíc doma vyhovuje i rozměr kladenského kluziště, které před čtyřmi lety nechal zúžit na zámořské parametry.

„Podle mě jsme jediní v zemi. Tak trochu hrajeme stylem NHL. Udělal jsem to i kvůli sobě, abych mohl hrát o něco déle. Je to můj tým, tak jsem to musel udělat. Je to lepší i pro fanoušky, vidí více šancí a všechno je rychlejší, víc se napadá. Je to akčnější,“ prohlásil Jágr.

Dvojnásobný mistr světa odehrál v NHL v dresech devíti týmů 1733 zápasů v základní části, v nichž nasbíral 1921 bodů za 766 branek a 1155 nahrávek. Nikdo navíc nenastřílel více vítězných gólů (135) než on.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme