‚Není kam spěchat.‘ Pastrňák stále nemá v Bostonu novou smlouvu, ale zůstává v klidu

Hokejový útočník David Pastrňák si neláme hlavu s tím, že stále není vyřešena jeho budoucnost v NHL. Po sezoně mu totiž skončí šestiletý kontrakt na 40 milionů dolarů, který podepsal s vedením Bostonu Bruins v polovině září 2017, ale obě strany dosud neuzavřely smlouvu novou. A Pastrňák, jedna z největších hvězd celé ligy, by se tak po sezoně mohl stát nechráněným volným hráčem.

Tento článek je více než rok starý.

Fort Lauderdale (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Profimedia

Obavy o příští roky mít nemusí, místo nich jen dál vylepšuje svou pozici pro vyjednávání. Je zřejmé, že si hodně polepší a ze současných 6,66 milionu dolarů v průměru na sezonu by se měl dostat až na dvojciferná čísla.

Zacha vstřelil v NHL za Boston dva góly. K výhře Bruins přispěla i čtveřice Čechů

Číst článek

„Jsem v pohodě a cítím se dobře. Není kam spěchat. Takhle uprostřed sezony se soustředíte jen na hokej a vše, co je s tím spojené,“ řekl Pastrňák v pátek v rozhovoru se zámořskými novináři k otázce jednání s Bruins.

Pro klub jde o jasnou prioritu. Šestadvacetiletý havířovský rodák je suverénním lídrem klubového bodování a velkým tahákem pro diváky. V lize má stejně jako Nikita Kučerov z Tampy Bay 72 bodů a lepší než oni dva jsou jen lídři Edmontonu Connor McDavid (92 bodů) s Leonem Draisaitlem (76).

Se 38 brankami je navíc Pastrňák druhý o tři zásahy za McDavidem v dostizích o prestižní Maurice Richard Trophy určené nejlepšímu střelci základní části.

Sám se na uzavření nového kontraktu neupíná. „Vážně o tom nijak nepřemýšlím. Mají to v rukách můj agent, management Bostonu a generální manažer Don Sweeney. Já přemýšlím jen o hokeji a svých výkonech. Opravdu. To je vážně všechno, co dělám,“ prohlásil Pastrňák.

Hokejisté Winnipegu čtyřmi góly v poslední třetině otočili zápas se St. Louis, Blues prohráli popáté v řadě

Číst článek

Podle některých zpráv ze zámoří se sice klub s Pastrňákovým agentem J.P. Barrym údajně blíží dohodě o tom, jak by měla nová smlouva vypadat. Samotný útočník, jenž dosud v 561 zápasech základní části NHL nasbíral výborných 576 bodů (278+298), přiznal, že s Barrym v poslední době na toto téma nemluvil.

„J.P. a ‚Donnie‘ (Sweeney) spolu mluví každý den. Já však s J.P. nějakou dobu nemluvil, protože jsme teď měli hodně náročný program, ale chystám se mu zavolat. Myslím, že se brzy potkáme i osobně. A uvidíme, co bude dál,“ konstatoval Pastrňák.

Ze spolupráce s ním je nadšený i trenér Jim Montgomery, jenž během léta nahradil Bruce Cassidyho.

„David je mimořádně soutěživým hráčem, který se podle mého neustále zlepšuje. Všichni z týmu a jeho okolí říkají, že je lepší, než byl před třemi lety. A že stejně tak byl lepší v minulé sezoně v porovnání s minulostí. Žene ho dopředu touha po úspěchu. A může být ještě lepší. Má to v sobě. Chce na sobě pracovat, aby se dostal ještě na vyšší úroveň,“ ocenil Montgomery.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme