Není kam spěchat, zní z NHL. Vedení zámořské soutěže je připraveno případně posunout start sezony

Hokejová NHL nemusí podle komisionáře Garyho Bettmana spěchat s restartem aktuální sezony, která je kvůli koronaviru přerušena. Pokud to bude potřeba, není podle něho problém posunout zahájení příštího ročníku. Ten by mohl začít až v prosinci. Na trpělivém přístupu se shodlo vedení soutěže se zástupci hráčské asociace NHLPA.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komisionář NHL Gary Bettman.

Komisionář NHL Gary Bettman. | Zdroj: Reuters

„Můžeme si dovolit velkou míru flexibility, co se týče začátku. Není nikde psáno, že příští sezonu musíme zahájit v říjnu, jak jsme to tradičně dělali. Pokud budeme muset začít v listopadu nebo prosinci, můžeme o tom uvažovat,“ řekl Bettman pro web NHL.

Do NHL míří další Čech. Hokejový útočník Zohorna podepsal roční smlouvu s Pittsburghem

Číst článek

O žádném konkrétním termínu, kdy by se mohlo znovu začít hrát, zatím nechtěl spekulovat. „Tohle není závod o to, kdo bude zpátky jako první. Až se vrátíme, chceme, aby to bylo v pravý čas, ze správných důvodů a za správných podmínek,“ řekl Bettman.

K obnovení ligy je podle něho potřeba přistupovat krok za krokem. „Rádi bychom zase otevřeli tréninková centra, aby se hráči mohli dostat do formy. Situaci hodnotíme den po dni,“ uvedl s tím, že návrat k tréninku je zásadní.

Pandemická situace totiž podle Bettmana není jediným faktorem, který bude mít vliv na restart ligy. „Naše obavy o zdraví hráčů můžeme rozdělit do dvou kategorií: zaprvé je to samozřejmě COVID-19, zadruhé je ale nemůžeme nechat hrát, dokud nebudou zpátky ve formě,“ dodal.

Sezona NHL byla přerušena 12. března. Týmy mají odehráno mezi 68 a 71 zápasy z plánovaných 82 duelů základní části.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme