Nerad se fotí, ale kvůli charitě se hokejista Kempný stal na chvíli modelem

Hokejista Michal Kempný nemá fotoaparáty v oblibě, přesto se zapojil do charitativního focení projektu Jsem kým jsem. Na tričko, které půjde do dražby, si napsal heslo „Nějaký navenek, jiný uvnitř“ a prozradil, jak vidí sám sebe. Na chvíli se sice český obránce stal modelem, ale zůstává u hokeje. Nyní má za sebou náročnou část přípravy na novou sezonu, v níž si chce v Chicagu zajistit více prostoru na ledě, řekl serveru iROZHLAS.cz

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Michal Kempný se zapojil do charitativního projektu Jsem kým jsem.

Hokejista Michal Kempný se zapojil do charitativního projektu Jsem kým jsem. | Foto: Barbora Jelínková | Zdroj: Jsem kým jsem

„Čekal jsem to horší, ale myslím, že to snad dopadlo dobře. Koukal jsem do země, takže to bylo přirozené,“ řekl s úsměvem Kempný na konci focení. Hlavním důvodem, proč se Kempný do projektu vůbec zapojil, byl charitativní záměr. „Že se nerad fotím, to je absolutní pravda. Nikdy jsem nebyl typ, který by dělal selfíčka a podobně.“

Projekt Jsem kým jsem

Projekt módní návrhářky Michaely Skuhravé a fotografky Barbory Jelínkové s názvem Jsem kým jsem je výjimečný tím, že organizátorky nespolupracují s žádnou konkrétní charitativní společností. Sportovci, herci a umělci, kteří se do projektu zapojí, mají sami možnost vybrat, kam vydražené peníze poputují. Na plánovaném galavečeru, který proběhne koncem roku, se budou dražit trička, v nichž se dané osobnosti fotily. V průběhu září půjde do prodeje i speciální limitovaná edice triček, které budou potisknuté pořízenou fotkou jednotlivých osobností.

Charitativní projekt Jsem kým jsem, který vymyslely módní návrhářka Michaela Skuhravá a fotografka Barbora Jelínková, má představovat originál daných osobností. Heslo na tričkách by mělo vypovídat o tom, jaké jsou doopravdy. Kempný zvolil motto: „Nějaký navenek, jiný uvnitř.“

„Vystihuje to, jak se vidím já. Mám kolem sebe skořápku a každý si ke mně musí najít nějakou cestu. A když se líp poznáme, tak si myslím, že jsem dobrý kluk,“ vysvětluje. Do projektu s focením se nikdy předtím nezapojil. Nicméně nedávno svou účastí podpořil například charitativní fotbalový turnaj svého reprezentačního kolegy Jakuba Voráčka.

„Focení s Michalem bylo překvapením, jelikož jsem ho poznala jako člověka, který si drží odstup, ale když jsem nahlédla pod povrch, tak je to milý chlap. Spolupráce s ním byla svěží, jednoduchá a podle pravidel,“ hodnotila fotografka a organizátorka projektu Barbora Jelínková, která své „modely“ nestylizuje a nechává je přirozenými. Výjimečnost fotek tkví také v tom, že jsou foceny přes sklo.

Kempný má za sebou nejen charitativní focení, ale také několikatýdenní letní přípravu, kterou absolvoval v Praze s kondičním trenérem Alešem Pařezem. Na konci srpna měl za sebou šestitýdenní přípravu, kdy trénoval hlavně sílu v posilovně. Na led v Brně se přesunul začátkem srpna po krátké dovolené, kde si chtěl ještě na chvíli od dřiny odpočinout.

Základem dne obránce Chicaga je dobré jídlo. A jestli se Kempný umí v kuchyni otáčet? „Myslím, že jsem dobrý kuchař, umím se o sebe postarat,“ říká a doplňuje, že do větších akcí se moc nepouští. Spíš dává přednost těstovinám a podobným jídlům. 

Věří v lepší pozici

V první sezoně NHL odehrál Kempný 50 utkání a doufá, že nadále bude jeho pozice lepší. „Věřím, že to bude jiné. Hodně jsme o tom diskutovali s manažerem v Chicagu a s mým agentem. Chtěl bych dostávat víc prostoru a věřím, že svými výkony si o něj řeknu. Teď se akorát dobře připravit a prodat to,“ popsal. 

Po polovině srpna se český obránce chystá do Švédska, kde proběhne pětidenní kemp pro evropské hráče Chicaga a začátkem září se přesune do Spojených států, aby se aklimatizoval.

„První rok byl docela těžký, ale člověk si zvykne na všechno. Chicago je krásné město, obrovské. Je tam hodně lidí z Česka, Slovenka, Ruska a Polska. Našel jsem si kamarády mimo hokej, kteří tam žijí třeba 20 let. Bylo super, že jsem mohl trávit čas i s nimi,“ vypráví Kempný.

Kempný měl zpočátku problém s angličtinou, nicméně snaží se ji pilovat. „Myslím, že po roce je to trošku lepší, ale žádná sláva to ještě není. Chodím na kurzy, snažím se do sebe dostávat slovíčka. Někdy na to je nálada a jindy ne, ale nekašlu na to,“ uzavřel Kempný.

Do projektu Jsem kým jsem by se měl zapojit například i útočník Bostonu David Pastrňák a fotbalisté Sparty Tomáš Rosický a Lukáš Vácha. Focení už má za sebou bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Skuhravý.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme