Neuvirth vychytal první nulu v sezoně. Asistence Vrbaty ani Plekance na body nestačily

Brankář Michal Neuvirth zneškodnil v zápase hokejové NHL 33 střel St. Louis a zasloužil se o výhru Philadelphie Flyers 2:0. Radim Vrbata a Tomáš Plekanec si připsali po asistenci, ale jejich týmy prohrály.

St. Louis Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Neuvirth

Michal Neuvirth | Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hokejisté Philadelphie se v nové sezoně snaží soupeře přestřílet, jenže v St. Louis je Blues zasypali střelami. Letcům, které trápí zranění v obraně, ale kryl záda spolehlivý Michal Neuvirth, který si připsal 33 zákroků a vychytal první čisté konto za téměř dva roky.  Po utkání byl vyhlášen jeho hlavní hvězdou.

Na začátku zápasu, ještě za bezbrankového stavu, se český brankář rozehřál během tlaku při přesilovce St. Louis. Jen v první třetině si připsal 14 zákroků. Hned po přestávce pak Manning poslal Flyers do vedení i díky cloně Jakuba Voráčka.

Rozhodčí sice původně gól neuznali kvůli domnělému faulu Voráčka na brankáře, definitivně šli hosté do vedení až po přezkoumání situace. Neuvirth pak udržel čisté konto až do konce, o vítězství 2:0 definitivně rozhodl až 6 sekund před koncem Claude Giroux.

Z hráčů v poli se během dvanácti zápasů dostali jen dva Češi. Tomáš Plekanec bodoval podruhé za sebou. Gól, který připravil Gallagherovi ale nic nezměnil na porážce Montrealu 3:6.

McCoshin z Floridy sice po přihrávce Radima Vrbaty vyrovnal na začátku druhé třetiny zápas Panthers s Columbusem na 2:2, jenže pak už stříleli výhradně hráči Blue Jackets, kteří vyhráli 7:3.

NHL:
Boston - Vegas 2:1, Washington - NY Islanders 4:3, Ottawa - Detroit 3:1, Tampa Bay - NY Rangers 1:2 v prodl., Florida - Columbus 3:7, Minnesota - Montreal 6:3, Winnipeg - Dallas 5:2, Colorado - Carolina 5:3, Calgary - Pittsburgh 2:1 v prodl., Arizona - Buffalo 4:5, St. Louis - Philadelphia 0:2 a Los Angeles - Toronto 5:3.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme