Matthews se stal poprvé v kariéře nejužitečnějším hráčem NHL. Odnesl si i Ted Lindsay Award

Americký útočník Auston Matthews z Toronta získal poprvé v kariéře Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a vedle toho získal i Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA. Stal se tak hlavní postavou vyhlášení vítězů pěti hlavních individuálních cen za sezonu v zámořské lize, jež proběhlo v Tampě.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa (Aktualizováno: 5:12 22. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký útočník Auston Matthews z Toronta na vyhlášení cen v Tampě

Americký útočník Auston Matthews z Toronta na vyhlášení cen v Tampě | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Díky 60 nastříleným gólům v základní části měl na kontě už i Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

Teprve třetí. Gólman Francouz se může v případě zisku Stanley Cupu zařadit po bok českých legend

Číst článek

Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře obdržel Rus Igor Šesťorkin z New York Rangers. James Norris Memorial Trophy pro nejlepšího obránce získal Kanaďan Cale Makar, jenž bojuje s Coloradem ve finále play-off o zisk Stanley Cupu proti Tampě Bay.

Nejlepším nováčkem sezony a držitelem Calder Trophy byl vyhlášen jednadvacetiletý německý obránce Moritz Seider z Detroitu.

„Nebudu lhát – je to krásné, vážně moc pěkný pocit. Je to něco mimořádného i proto, že tady je se mnou moje rodina. A také je tu spousta skvělých hráčů, kteří by si to zrovna tak zasloužili. Vnímám to jako něco opravdu jedinečného,“ prohlásil Matthews, jehož si Toronto vybralo jako jedničku draftu v roce 2016 a hned při svém debutu na velké scéně NHL vstřelil čtyři branky.

Mezi legendami

Nyní se stal teprve třetím hráčem slavného kanadského klubu, který prestižní Hartovu trofej získal. Jeho předchůdci byli obránce Babe Pratt (1943/44) a útočník Ted Kennedy (1954/55).

Na pomyslném trůnu vystřídal Matthews vítěze Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části NHL (123 bodů) Connora McDavida z Edmontonu, jenž vyhrál loni už podruhé a i letos byl mezi trojicí finalistů. Třetím byl Šesťorkin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme