Pastrňák opět zářil, hattrickem pomohl deklasovat Detroit 8:2. První branku v NHL si připsal Hronek

Český hokejový útočník ve službách Bostonu Bruins David Pastrňák v NHL opět zazářil, když řídil hattrickem vysokou výhru 8:2 nad Detroitem Red Wings. Dvě asistence si připsal Pastrňákův týmový kolega, zatímco na druhé straně se poprvé v nejprestižnější hokejové lize světa prosadil mladý obránce Filip Hronek.

Boston (Aktualizováno: 7:17 14. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák.

David Pastrňák. | Foto: Winslow Townson | Zdroj: ČTK/AP

Hlavní hvězdou desetigólového zápasu mezi Bostonem a Detroitem byl český útočník David Pastrňák. Po nádherné prohazovačce mezi nohama, kterou udivil v minulém zápase, nastřílel soupeři rovnou hattrick. Druhá branka byla navíc jeho stým gólem v nejlepší hokejové lize světa.

Pastrňák se stal historicky třetím nejrychlejším hráčem v organizaci Bostonu Bruins a zároveň třetím nejrychlejším Čechem, co se úvodní stovky gólů v kariéře týče. Potřeboval na ní celkem 259 zápasů.

Velmi dobrý otisk českých hokejistů v zápase navíc podtrhl dvěma asistencemi i Pastrňákův týmový kolega David Krejčí, jenž se dostal na metu 400 gólových přihrávek v lize, a v dresu soupeře zaznamenal mladý obránce Filip Hronek první gól v kariéře v NHL.

Z gólu se radoval také útočník Dominik Simon, jehož Pittsburgh podlehl Montrealu 3:4 po samostatných nájezdech. V dresu vítězných Canadiens se poprvé v ročníku představil centr Tomáš Plekanec a jediný start mu chybí do toho, aby jako jedenáctý český hokejista dosáhl na metu 1000 utkání v NHL.

Útočník Radek Faksa trefou do prázdné branky zpečetil triumf Dallasu nad Anaheimem 5:3. Tampa Bay jednoznačně přehrála Columbus 8:2, asistencí se na tom podílel forvard Ondřej Palát.

V dalších zápasech sobotního programu kanadsko-americké hokejové soutěže zvítězil loňský finalista Stanley Cupu Las Vegas Knights nad Philadelphií v souboji skvělých gólmanů nejtěsnějším možným výsledkem díky gólu Eakina z 59. minuty.

Ottawa rozstřílela i díky dvěma gólům Widemana Los Angeles 5:1 a New York Rangers nestačili na Edmonton, se kterým prohráli 1:2, když výhru hostí řídil jeho mladý kapitán a hvězda ligy Connor McDavid.

NHL:
NY Rangers - Edmonton 1:2, Philadelphia - Vegas 0:1, Ottawa - Los Angeles 5:1, Minnesota - Carolina 4:5 v prodl., Boston - Detroit 8:2, Montreal - Pittsburgh 4:3 po sam. nájezdech, Florida - Vancouver 2:3, Washington - Toronto 2:4, Nashville - NY Islanders 5:2, Dallas - Anaheim 5:3, Tampa Bay - Columbus 8:2, Chicago - St. Louis 4:3 v prodl., Arizona - Buffalo 0:3, Colorado - Calgary 2:3 v prodl.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme