Pastrňák rozhodl v prodloužení o výhře Bostonu nad Columbusem. Bruins slaví zisk Prezidentského poháru

Hokejisté Bostonu zdolali díky gólu Davida Pastrňáka Columbus 2:1 v prodloužení a zajistili si Prezidenstký pohár za vítězství v základní části NHL. Jakub Vrána překonal Petra Mrázka a pomohl St. Louis k výhře 5:3 v Chicagu. Vítek Vaněček kryl 24 střel a dovedl New Jersey k vítězství 2:1 nad New Yorkem Rangers. Dominik Kubalík přispěl gólem k výhře Detroitu 3:2 nad Carolinou.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák gólem v prodloužení rozhodl utkání proti Columbusu

David Pastrňák gólem v prodloužení rozhodl utkání proti Columbusu | Foto: USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston prohrával od deváté minuty brankou Jacka Roslovice a skóre otočil po českých akcích. Pavel Zacha v polovině utkání předložil z pravé strany puk na hranici brankoviště Tyleru Bertuzzimu, který vyrovnal. Prodloužení rozhodl Pastrňák, který dostal přihrávku do jízdy, vybruslil zprava před branku a bekhendem zasunul kotouč do prázdné. Druhou asistenci si u vítězné trefy připsal Tomáš Nosek.

Před vyrovnávacím gólem Bostonu se poprvé v NHL porval jeho hráč Jakub Lauko. Český útočník si s Billym Sweezeym vyměnili ve vyrovnané rvačce pár úderů, než je rozhodčí oddělili.

Vrána v dresu St. Louis otevřel skóre ve 25. minutě, když na hranici brankoviště usměrnil za Mrázkova záda přihrávku Brandona Saada. Pražský rodák vstřelil devátý gól ve třináctém startu za St. Louis a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Předčili jej pouze Jordan Kyrou, autor branky na 4:2, a Saad. Mrázek kryl 21 z 25 střel, poslední branku sledoval ze střídačky při risku Chicaga bez gólmana. Blackhawks prohráli posedmé v řadě.

Třetí hvězdou se stal i Vaněček, který si připsal třicátou výhru sezony. Této mety dosáhl v dresu New Jersey naposledy Martin Brodeur v sezoně 2011/2012. Základ úspěchu položili Devils v úvodní třetině, v níž se prosadili Erik Haula a Timo Meier. Vaněčka překonal jen Chris Kreider, který skóroval ve 34. minutě v přesilové hře z hranice brankoviště.

V dresu Detroitu se Kubalík prosadil už po 59 sekundách hry. Plzeňský rodák vedl po levé straně rychlý protiútok a z kruhu k bližší tyči vstřelil svůj dvacátý gól sezony. Carolina otočila na začátku druhé třetiny skóre trefou Brenta Burnse a Jaccoba Slavina. V přesilové hře ale vyrovnal Dylan Larkin a zápas rozhodl Jake Walman 3,2 sekundy před koncem.

Výsledky NHL

Boston - Columbus 2:1 v prodl., Montreal - Florida 2:5, Ottawa - Philadelphia 5:4 v prodl., Tampa Bay - Washington 5:1, New Jersey - NY Rangers 2:1, Detroit - Carolina 3:2, Chicago - St. Louis 3:5, Pittsburgh - Nashville 2:0, Edmonton - Los Angeles 2:0, Seattle - Anaheim 4:1, San Jose - Vegas 4:3 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme