Pastrňák zářil, skóroval i Krejčí. Boston přesto pátý duel nezvládl, Islanders jsou zápas od postupu

V pátém zápase série 2. kola play-off NHL mezi Bostonem a New York Islanders se dařilo českým hokejistům. Dva góly a asistence Davida Pastrňáka ani branka Davida Krejčího však prohru Bostonu 4:5 nezvrátily. Hokejisté New York Islanders vyhráli podruhé za sebou a otočili stav série na 3:2. O vítězi Severní divize rozhodl už čtvrtý zápas 2. kola play-off. Montreal porazil Winnipeg 3:2 v prodloužení a stal se prvním semifinalistou letošního ročníku.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí před brankářem Semjonem Varlamovem

David Krejčí před brankářem Semjonem Varlamovem | Foto: Winslow Townson | Zdroj: Reuters

Pastrňák otevřel skóre zápasu ve 2. minutě, kdy tvrdou ranou z vrcholku levého kruhu poprvé v zápase prostřelil Semjona Varlamova. Svou druhou branku přidal havířovský rodák ve čtvrté minutě třetí části za nepříznivého stavu 2:5 a vystřelil Bruins naději na zvrat v zápase.

Hokejisté Vegas rozstříleli Colorado a srovnali sérii, Montreal je krok od postupu do semifinále NHL

Číst článek

Bruins v 55. minutě přiblížil k prodloužení svým druhým gólem v letošním play-off Krejčí, vyrovnat ale hráči Bostonu nedokázali.

Islanders získali rozhodující náskok ve druhé třetině. Na branku Kylea Palmieriho ještě individuální akcí dokázal odpovědět Brad Marchand, ale přesné trefy Joshe Baileyho a Jordana Eberleho zařídily ostrovanům dvoubrankové vedení. V úvodu třetího dějství se prosadil ještě Brock Nelson, jehož gól se nakonec ukázal jako vítězný.

Pastrňák (7+7) se díky třem bodům posunul na druhé místo produktivity letošních vyřazovacích bojů, na prvního Nikitu Kučerova (5+12) z Tampy Bay ztrácí tři zápisy. V historické tabulce českých hokejistů bostonský kanonýr přeskočil Ondřeje Paláta a dostal se do elitní desítky bodování play-off.

Průběžně třetí David Krejčí (122) se díky vstřelenému gólu přiblížil druhému Patrikovi Eliášovi (125) na rozdíl tří bodů.

Montreal zdolal Winnipeg 3:2 v prodloužení, celou sérii ovládl 4:0 na zápasy a jako první tým si zajistil účast v semifinále Stanley Cupu. Postupový gól Canadiens vstřelil ve druhé minutě prodloužení nejproduktivnější hráč týmu Tyler Toffoli.

2. kolo play-off NHL:

Severní divize – 4. zápas:

Montreal - Winnipeg 3:2 v prodl. (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)
Branky: 9. E. Gustafsson, 20. Lehkonen, 62. Toffoli – 22. a 26. Stanley. Střely na branku: 42:16. Diváci: 2500 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Toffoli (Montreal), 2. Stanley (Winnipeg), 3. Lehkonen (Montreal). Konečný stav série 4:0.

Východní divize – 5. zápas:

Boston - New York Islanders 4:5 (1:1, 1:3, 2:1)
Branky: 2. a 44. Pastrňák, 28. Marchand (Pastrňák), 55. Krejčí – 19. Barzal, 25. Palmieri, 35. Josh Bailey, 37. Eberle, 42. B. Nelson. Střely na branku: 44:19. Diváci: 17 400. Hvězdy zápasu: 1. Josh Bailey (New York Islanders), 2. Pastrňák, 3. Marchand (oba Boston). Stav série 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme