Hokejisté Islanders vyřadili Boston. Krejčí je druhý nejlepší český nahrávač v play-off v historii

Hokejisté New York Islanders v šestém zápase série druhého kola bojů o Stanleyův pohár porazili Boston 6:2 a postoupili mezi nejlepší čtyři týmy NHL. Na oba góly Bostonu nahrál český útočník David Krejčí a v historických tabulkách vyřazovacích bojů se mezi českými nahrávači osamostatnil na druhém místě.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté New York Islanders v šestém zápase série druhého kola bojů o Stanleyův pohár porazili Boston 6:2 a postoupili mezi nejlepší čtyři týmy NHL

Hokejisté New York Islanders v šestém zápase série druhého kola bojů o Stanleyův pohár porazili Boston 6:2 a postoupili mezi nejlepší čtyři týmy NHL | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pětatřicetiletý Krejčí bodoval podeváté v letošním play-off (2+7) a s dvaaosmdesáti gólovými asistencemi ve 156 zápasech se posunul o dvě přesné nahrávky před Patrika Eliáše.

V historické tabulce produktivity českých hráčů ve Stanley Cupu je Krejčí se 124 body druhý o jeden zápis právě za legendárním útočníkem New Jersey Devils. Nejproduktivnějším Čechem v play-off je Jaromír Jágr, který si ve dvě stě osmi zápasech vyřazovacích bojů připsal 201 bodů.

V šesté bitvě proti Islanders Krejčí poprvé bodoval v 18. minutě, kdy po jeho souhře s Davidem Pastrňákem využil přesilovou hru Brad Marchand a srovnal na 1:1.

NHL: Tampa Bay pohodlně postoupila přes Carolinu, po obratu je blízko semifinále i Vegas

Číst článek

Druhou asistenci si Krejčí schoval do třetí části. Ve 46. minutě za stavu 1:4 převzal puk u pravého mantinelu, počkal si na Marchandův pohyb před brankou Islanders a přesnou nahrávkou vyzval kanadského útočníka k druhé brance v zápase.

Více Bruins nestihli, v závěru ještě dvakrát inkasovali při risku bez brankáře a podruhé za sebou nepřešli přes druhé kolo play-off.

2. kolo play-off NHL

Východní divize - 6. zápas:
New York Islanders - Boston 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Branky: 26. a 33. B. Nelson, 9. Zajac, 37. Palmieri, 60. Clutterbuck, 60. Pulock – 18. a 46 Marchand (na obě Krejčí, na první Pastrňák). Střely na branku: 29:25. Diváci: 12 000 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. B. Nelson, 2. Josh Bailey, 3. Varlamov (všichni New York Islanders). Konečný stav série 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme