Jeřábek dal první gól v NHL, radost mu zkazili Pastrňák s Krejčím. Skóroval i Kaše

Tři z pěti gólů v zápase Bostonu s Montrealem dali Češi, na první gól Jakuba Jeřábka rychle odpověděl David Pastrňák, gól a asistenci přidal při výhře Bruins 4:1 David Krejčí. Stejnou bilanci měl i Ondřej Kaše při výhře Anaheimu nad Pittsburghem.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Jeřábek (vlevo) při obranné práci

Jakub Jeřábek (vlevo) při obranné práci | Foto: Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Jakub Jeřábek vyšel ve svých prvních sedmnácti zápasech bodově naprázdno, pak ale zaznamenal dvě asistence proti NY Islanders a nyní přidal svůj první gól.

První body v NHL. Jeřábek dvěma přihrávkami pomohl Montrealu k bodu, asistoval i Krejčí

Číst článek

Proti Bostonu se prosadil už po půl minutě. V prvním útoku Montrealu nastřelil český obránce puk od modré čáry tak, že se po odrazu od Zdena Cháry na brankovišti dostal za záda gólmana Raska.

Vedení Canadiens ale netrvalo dlouho, už v sedmé minutě měl po kombinaci s Bergeronem a Marchandem dost času na vyrovnání David Pastrňák, na začátku druhé třetiny David Krejčí rozjel Spoonera, který skóre otočil.

Za stavu 3:1 pro Boston to Canadiens zkusili bez brankáře, power-play se jim ale rychle vymstila, když tři minuty před koncem na útočné modré vybojoval puk Backes a David Krejčí završil skóre na 4:1.

Pittsburgh sice po první třetině vedl v Anaheimu díky Malkinovi, jenže druhá třetina patřila Kačerům. Když Ondřej Kaše připravil pozici Adamu Henriquovi, otočili Ducks skóre na 2:1.

Minutu a půl před koncem přidal Kaše i gól, po samostatném úniku vykoupal gólmana Penguins Jarryho precizně provedeným blafákem, jeho gól na 4:1 byl při konečném skóre 5:3 zapsán jako vítězný a 22letý hokejista z Kadaně byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

NHL:

Boston - Montreal 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky: 7. Pastrňák, 23. Spooner (Krejčí), 44. Marchand, 57. Krejčí - 1. Jeřábek. Střely na branku: 32:22. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Marchand, 3. Rask (všichni Boston).

Anaheim - Pittsburgh 5:3 (0:1, 4:0, 1:2)

Branky: 25. Rakell, 26. Henrique (Kaše), 30. Wagner, 39. O. Kaše, 60. H. Lindholm - 19. Malkin, 49. Kessel, 55. Guentzel. Střely na branku: 33:33. Diváci: 17.291. Hvězdy zápasu: 1. Fowler, 2. O. Kaše (oba Anaheim), 3. Kessel (Pittsburgh).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme