Češi zařídili obrat Bostonu. Pastrňák střílel, Krejčí přihrál na vítězný gól

Čeští útočníci byli u všech gólu v zápase NHL mezi Bostonem a Dallasem, na branku Radka Faksy odpověděli Davidové Pastrňák a Krejčí. Washington zas nasměroval k výhře Jakub Vrána.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák je aktuálně nejlepším střelcem NHL

David Pastrňák je aktuálně nejlepším střelcem NHL | Foto: Brian Fluharty-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters, Český rozhlas

David Pastrňák se díky 12. gólu v sezoně posunul do čela tabulky střelců NHL, v zápase proti Dallasu se ale jako první zapsal do střelecké listiny Radek Faksa. Na konci čtvrté minuty při vyloučení spoluhráče Romana Poláka vyvezl puk z obranného pásma a zkusil vystřelit. Jeho pokus nachytal gólmana Bostonu Raska a Dallas vedl.

Frolík vstřelil gól zpoza branky a dovršil další obrat Calgary

Číst článek

Stav 0:1 ale dlouho nevydržel. Ještě v té samé přesilovce zůstal David Pastrňák sám v útočném pásmu, počkal si na přihrávku od Bergerona, do střely položil celé tělo a v kleče pak mohl slavit vyrovnání.

Na další branku se čekalo až do prodloužení a Stars opět nepomohla vlastní disciplína. Po dvou rychlých faulech hrál Boston přesilovku pět na tři a půl minuty před koncem přichystal David Krejčí pozici k rozhodujícímu gólu Marchandovi.

V zápase Washingtonu proti Edmontonu se prosadil Jakub Vrána. Toho sice trenéři přesunuli z první formace do čtvrté, v elitním útoku tentokrát vedle Kuzněcova s Ovečkinem nastoupil Dmitrij Jaškin, Vrána ale využil i zmenšenou porci času na ledě.

Hned při svém prvním střídání vlétl do útočného pásma, počkal si na přihrávku do Smithe-Pellyho a poslal Capitals do vedení. Obhájcům Stanley Cupu pak tři další střelci pomohli k výhře 4:2, na Oilers v osmém zápase v řadě bodoval Connor McDavid.

Gól Davida Pastrňáka: 

NHL:

Boston - Dallas 2:1 v prodl., NY Islanders - Montreal 3:4 po sam. nájezdech, Arizona - Philadelphia 2:5, Washington - Edmonton 4:2, Pittsburgh - New Jersey 1:5.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme