Pastrňák dal v sezoně už třicet gólů, Voráček při výhře Flyers v Bostonu dvakrát asistoval

Útočník Bostonu David Pastrňák vstřelil Philadelphii svůj 29. a 30. v sezoně NHL, z výhry v prodloužení se ale radovali Flyers i díky dvěma asistencím Jakuba Voráčka.

Tento článek je více než rok starý.

Boston (Aktualizováno: 7:44 1. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák obchází Claudea Girouxe

David Pastrňák obchází Claudea Girouxe | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Dvojnásobný vítěz Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu roku bodoval ve třetím utkání po sobě, Bruins však ve všech případech prohráli. „Je to těžké. Když jdeme do třetí třetiny s vedením, musíme ho udržet a nesmíme se bát. Dvacet minut je dlouhá doba, zvlášť v hokeji,“ poznamenal Pastrňák, jemuž se povedlo vstřelit dvě branky v jednom utkání poprvé od 26. listopadu.

Z utkání hvězd do televize. Hokejistka Kendall Coyneová Schofieldová mění NHL

Číst článek

Nejproduktivnější hráč Bostonu otevřel skóre ve 4. minutě v přesilové hře, když zamířil přesně ze své oblíbené pozice z levého kruhu střelou bez přípravy, z níž pár vteřin předtím minul. Flyers odpověděli v závěru úvodního dějství. Voráček vyslal přihrávkou z obranné modré Philadelphie Claudea Girouxe do samostatného úniku a kapitán Flyers překonal Tuukku Raska.

Finský gólman nastoupil poprvé od 19. ledna, kdy při kolizi s útočníkem New York Rangers Filipem Chytilem utrpěl otřes mozku. „Už pár dnů se cítím dobře a je fajn, že jsem se vrátil. Podle mě vám neustálé trénování nepomůže,“ prohlásil Rask, zvolený třetí hvězdou souboje.

V 26. minutě vrátil Pastrňák tečovanou střelou Patrice Bergerona vedení na stranu Bruins. Pensylvánský celek srovnal v polovině závěrečné třetiny v početní výhodě. Voráček nahrál Oskaru Lindblomovi mezi kruhy a švédský útočník jeho pas usměrnil mezi Raskovy betony. Voráček bodoval v šestém z posledních sedmi utkání a zaznamenal v nich sedm asistencí.

V nastaveném čase dokonal v přesilovce obrat Flyers bek Travis Sanheim, jenž se i díky asistenci dočkal ocenění pro nejlepšího hráče zápasu.

Dočasný trenér Philadelphie Scott Gordon neskrýval spokojenost. „Nemůžu si vynachválit, jak dnes kluci hráli. Bylo to určitě naše nejlepší utkání v sezoně. Sice jsme začali trochu vlažně, ale nebylo to nic, z čeho bychom se nedokázali vzpamatovat,“ řekl americký kouč.

New York Rangers porazili New Jersey 4:3 zásluhou Miky Zibanejada, který se blýskl třemi brankami a nahrávkou. Pro švédského útočníka to byl druhý hattrick v kariéře. Chytil ani útočník Devils Pavel Zacha se bodově neprosadili.

Winnipeg zdolal Columbus 4:3. O vítězný gól se postaral útočník Kyle Connor, jenž dvěma trefami a vítězným nájezdem zařídil triumf Jets i v úterním duelu na ledě Bruins. Střední útočník poražených Blue Jackets Lukáš Sedlák nebodoval.

NHL:
Boston - Philadelphia 2:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 4. a 26. Pastrňák - 20. Giroux (Voráček), 51. Lindblom (Voráček), 63. Sanheim. Střely na branku: 25:41. Diváci: 17 665. Hvězdy zápasu: 1. Sanheim (Philadelphia), 2. Pastrňák, 3. T. Rask (oba Boston).

Winnipeg - Columbus 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Branky: 5. Scheifele, 34. Appleton, 49. Roslovic, 59. Connor - 9. Panarin, 14. Josh Anderson, 35. Bjorkstrand. Střely na branku: 26:31. Diváci: 15 321. Hvězdy zápasu: 1. Wheeler (Winnipeg), 2. Panarin (Columbus), 3. Trouba (Winnipeg).

New Jersey - NY Rangers 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Branky: 6. Hischier, 17. M. Johansson, 46. Jakovlev - 20., 37. a 56. Zibanejad, 45. Kreider. Střely na branku: 22:25. Diváci: 16 514. Hvězdy zápasu: 1. Zibanejad, 2. Zuccarello (oba Rangers), 3. Hischier (New Jersey).

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme