Krejčí hattrick, Pastrňák dva góly a asistence. Češi řídili debakl obhájců Stanley Cupu

Čeští hokejisté v dresu Bostonu dali v NHL Pittsburghu pět gólů. David Krejčí se zaskvěl hattrickem, jeho jmenovec Pastrňák skóroval při vítězství 8:4 dvakrát.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí dal Pittsburghu hattrick

David Krejčí dal Pittsburghu hattrick | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ve 35. minutě zvýšil David Krejčí vedení Bostonu nad Pittsburghem v přesilové hře na 7:3 a hra musela být na chvíli přerušena, na hrací plochu totiž začaly létat čepice, český útočník se právě po téměř čtyřech letech dočkal hattricku.

Přesně před 25 lety vznikl v NHL tým z Anaheimu. Stanley Cup vyhrál až když změnil jméno, znak i dresy

Číst článek

Po Radimu Vrbatovi a Radku Faksovi se stal třetím Čechem, kterému se to v letošní sezoně povedlo. Celkově zažil Krejčí v dresu Bruins už šest třígólových večerů, čtyři v základní části, dva v play-off.

Svou první branku v zápase dal rodák ze Šternberka už po minutě, když dorazil přesnou přihrávku Ricka Nashe a vyrovnal rychlé vedení Pittsburghu, při druhém a třetím gólu si našel střeleckou pozici před brankou během přesilových her.

Když pořadatelé čepice na ledě sebrali, završil střelecký účet Bostonu David Pastrňák, který svému zkušenějšímu kolegovi zdatně sekundoval. Zápas uzavřel s bilancí dvou gólů a jedné asistence.

Proto byli Krejčí s Pastrňákem vyhlášeni jako první a druhá hvězda zápasu, doplnil je slovenský bek Zdeno Chára.

Medvědi v konečném účtování rozsápali Tučňáky výsledkem 8:4 a protáhli sérii porážek obhájců Stanley Cupu už na tři zápasy, na druhém místě Východní konference na ně mají náskok 10 bodů.  

Na pátém místě zůstává Philadelphia, která poprvé s Petrem Mrázkem v brance prohrála. Gólman, který nedávno přišel z Detroitu inkasoval ve čtvrtém zápase v kleci Flyers čtyři góly od Caroliny. 

San Jose rozdrtilo Chicago 7:2, jednou asistencí přispěl i Tomáš Hertl. Radek Faksa přihrál Janmarkovi na vyrovnávací gól Dallasu v souboji s Tampou Bay čtyři sekundy před koncem, z druhého bodu se ale po prodloužení radují Lightning. 

NHL:
Boston - Pittsburgh 8:4, Philadelphia - Carolina 1:4, Florida - New Jersey 3:2, Edmonton - Nashville 2:4, Dallas - Tampa Bay 4:5 v prodl., Arizona - Minnesota 5:3, San Jose - Chicago 7:2, Los Angeles - Columbus 5:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme