Boston nadále láme rekordy NHL, na výhře proti Washingtonu se podílel Pastrňák a Nosek

Hokejoví útočníci David Pastrňák a Tomáš Nosek dvěma body přispěli k výhře Bostonu 5:2 nad Washingtonem a pomohli k překonání bodového rekordu NHL. Gólman Vítek Vaněček šestatřiceti zákroky přispěl k vítězství New Jersey 6:2 nad Buffalem. Ještě o dva úspěšné zásahy více zaznamenal při výhře 5:2 nad Pittsburghem brankář Chicaga Petr Mrázek.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák a Tomáš Nosek

David Pastrňák a Tomáš Nosek | Foto: Eric Hartline | Zdroj: Reuters

První třetina souboje Bostonu s Washingtonem branku nenabídla. Ve druhém dějství už se diváci v TD Garden dočkali a dvakrát u toho byl Pastrňák. Havířovský rodák ve 29. minutě nápaditou nahrávkou vybídl ke skórování Brada Marchanda.

O šest minut později pak Pastrňákovi střelu do branky dorazil Tyler Bertuzzi.

Český útočník v 81 zápasech nasbíral 111 bodů a zápas před koncem základní části ztrácí jediný zápis na Nikitu Kučerova, třetího nejproduktivnějšího hráče NHL.

Úvod třetí třetiny patřil Noskovi. Bojovník ze čtvrté lajny v čase 44:13 zvýšil na 3:1 a ve 48. minutě nahrávkou pomohl k rychlé odpovědi na kontaktní gól Capitals.

Pardubický odchovanec vylepšil svou sezonní bilanci na 18 bodů za sedm branek a jedenáct asistencí a na rozdíl jediného bodu se přiblížil k výkonu z minulého roku, jenž pro něj byl druhý nejvydařenější v zámořské kariéře.

Boston (64 vítězství, 133 bodů) tak v historických tabulkách předstihl Montreal Canadiens ze sezony 1976-77 a Detroit ze sezony 1995-96 pro nejvíce bodů v jedné sezóně v historii ligy.

Před pouhými dvěma dny Boston překonal rekord v počtu vítězství v jedné sezóně NHL, když vyhrál 63. zápas sezóny při vítězství 5:3 nad Philadelphií.

New Jersey díky skvěle chytajícímu Vaněčkovi porazilo Buffalo 6:2 a jako třetí tým v sezoně se dostalo přes 110 bodů. Český brankář ke spolehlivému výkonu přidal asistenci u poslední branky Devils a s třemi gólovými nahrávkami je nejproduktivnějším brankářem ligy.

Vydařený zápas má za sebou také Mrázek, jenž kryl 38 střel Pittsburghu a dovedl Chicago k vítězství 5:2. Ani 33 zásahů nestačilo na výhru Lukáši Dostálovi. Anaheim i přes jeho snahu podlehl Vancouveru 2:3 a na dvoubodový zisk čeká již 12 duelů.

Výsledky NHL

Boston - Washington 5:2, Tampa Bay - Toronto 3:4, New Jersey - Buffalo 6:2, Philadelphia - Columbus 4:3 v prodl., Anaheim - Vancouver 2:3, Carolina - Detroit 4:1, Minnesota - Winnipeg 1:3, Colorado - Edmonton 1:2 v prodl., Vegas - Seattle 4:1, Pittsburgh - Chicago 2:5.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme