Rittich a Mrázek zářili při vychytaných výhrách, Pastrňák po zranění znovu hraje

Dva čeští brankáři byli v úterním programu NHL vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu. Petr Mrázek zastavil 36 střel a v rozstřelu všechny tři nájezdy a vychytal Carolině vítězství 3:2 nad Pittsburghem. David Rittich kryl 31 střel a dovedl Calgary k výhře 4:2 nad Columbusem. Po Rittichovi se stal druhou hvězdou utkání Michael Frolík, který vstřelil rozdílový gól a připsal si i přihrávku.

Tento článek je více než rok starý.

Calgary, Carolina, New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rittich od San Jose pětkrát inkasoval, přesto vydržel v bráně do konce a slavil výhru Calgary

David Rittich byl vyhlášen první hvězdou zápasu | Foto: Candice Ward-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Mrázek tým několikrát podržel a připsal si výhru v sedmém z posledních osmi startů, byť ještě s Carolinou v předposlední minutě prohrával. Justin Williams ale při hře bez brankáře vyrovnal z dorážky a v prvním kole rozstřelu se prosadil forhendovým blafákem Dougie Hamilton.

Tampa Bay má jasnou Prezidentskou trofej, Pastrňák se chystá na návrat

Číst článek

Na druhé straně českého gólmana nepřekonali v nájezdech Phil Kessel, Sidney Crosby ani Jake Guentzel.

Rittich inkasoval jako první v polovině úvodní třetiny, když Zach Werenski našel v brejku dva na jednoho místo nad jeho vyrážečkou. Calgary ale v rozmezí 13. až 21. minuty otočilo na 3:1.

Třetí gól vstřelil po úžasné individuální akci Frolík. Kladenský odchovanec obelstil kličkami Setha Jonese i gólmana Sergeje Bobrovského a zakončoval do prázdné branky.

Columbus, který drží ve Východní konferenci poslední postupové místo do play-off, ještě zdramatizoval zápas. Oliver Bjorkstrand překonal Ritticha v přesilové hře střelou nad lapačku. Při závěrečné power play ale zpečetil výhru Calgary Matthew Tkachuk, u jehož branky Frolík asistoval.

David Pastrňák si po šestnáctizápasové pauze opět zahrál v NHL. Dvaadvacetiletý útočník, který podstoupil v únoru operaci palce na levé ruce, nastoupil na ledě New Yorku Islanders, kde s Boston vyhrál hladce 5:0. Pastrňák za necelých patnáct minut třikrát vystřelil, ale stejně jako David Krejčí v utkání nebodoval.

NHL:

New Jersey - Washington 1:4, NY Islanders - Boston 0:5, NY Rangers - Detroit 2:3, Philadelphia - Montreal 1:3, Calgary - Columbus 4:2, St. Louis - Edmonton 7:2, Nashville - Toronto 3:0, Minnesota - Colorado 1:3, Dallas - Florida 4:2, Carolina - Pittsburgh 3:2 po nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme