V českém brankářském souboji uspěl Rittich, Frolík přerušil gólový půst. Pastrňák dvakrát asistoval

Hokejový útočník Michael Frolík pomohl jednou brankou k vítězství Calgary v pondělním utkání NHL na ledě Colorada 5:4 v prodloužení a prosadil se po 22 zápasech. Z úspěšného výsledku se radoval spolu s Davidem Rittichem, který předčil v českém brankářském souboji Pavla Francouze. Dvě asistence si připsal David Pastrňák z Bostonu, Bruins ale prohráli v Ottawě 2:5.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík

Michael Frolík | Foto: Sergei Belski | Zdroj: Reuters

Frolík se prosadil po brejku ve 42. minutě, kdy po přihrávce Tobiase Riedera zvýšil na 4:2 střelou do odkryté branky. Na gól čekal od 15. října, tehdy se podílel na domácí výhře nad Philadelphií 3:1. Od té doby si jednatřicetiletý kladenský odchovanec připsal jen jednu asistenci. Celkem má na kontě v sezoně z 30 utkání dvě branky a tři přihrávky.

Kubalík se trefil proti Arizoně, ale Chicago padlo po nájezdech. Obránce Šimka trápí koleno

Číst článek

Duel rozhodl v čase 62:09 Sean Monahan. Francouz si připsal 28 zákroků, ale první prohře Avalanche po šesti vítězstvích nezabránil. Stejný počet zásahů měl i Rittich a Calgary vyhrálo popáté v řadě. Kouč Geoff Ward, který na střídačce Flames nahradil Billa Peterse po jeho skandálu, má po čtyřech zápasech nadále stoprocentní bilanci.

„Ani si to neuvědomuju. Důležité je, že nabíráme zase sebevědomí a dostává se nám odměny za tvrdou práci. Projevuje se i naše šikovnost,“ pochvaloval si Ward.

Pastrňák se opět gólově neprosadil

Nejlepší střelec ligy Pastrňák prodloužil čekání na gól na čtyři zápasy a druhý Alexandr Ovečkin z Washington se mu přiblížil na rozdíl čtyř branek. Ruský kanonýr zaznamenal 21. přesný zásah při prohře s Columbusem 2:5.

Pastrňák si vylepšil dvěma nahrávkami bilanci v sezoně na 45 bodů (25+20) ze 31 zápasů. Po jeho překrásné přihrávce z rychlého brejku zakončil Patrice Bergeron před koncem první třetiny prakticky do prázdné branky a snížil na 1:2.

Zkušený útočník gólově oslavil návrat na led po sedmizápasové absenci kvůli zranění v dolní části těla. „Cítil jsem se dobře. Snažil jsem se zpočátku dělat věci jednoduše, postupně jsem se do toho dostal a pak už jsem se cítil vážně skvěle,“ řekl Bergeron.

NHL otřásá tyranie trenérů i fanoušků. Rasismus a ponižování mají ve slavné lize dlouhou historii

Číst článek

Jenže Chris Tierney vrátil Senators v úvodu druhé části dvoubrankový náskok. A Bruins se následně prosadili až za stavu 1:4, když při přesilovce v 58. minutě tvrdě vypálil z oblíbeného místa na kruhu Pastrňák a Jake DeBrusk se prosadil z dorážky.

Rovněž Capitals doháněli manko a i oni byli neúspěšní. Ovečkin snížil po 40 sekundách třetí třetiny na 1:2, jenže pak se dvakrát prosadili Blue Jackets. A když Nicklas Bäckström v končící 58. minutě oživil naděje Washingtonu, záhy je při power play uhasil Cam Atkinson. Vítězná série Capitals se zastavila na šesti zápasech, Blue Jackets naopak zabodovali po čtyřech utkáních, v nichž vyšli zcela naprázdno.

Suveréni základní části minulé sezony z Tampy Bay potvrdili dosavadní nevyrovnanou výkonnost a doma podlehli New York Islanders jasně 1:5. Góly padaly až od druhé třetiny. Za Lightning snížil Steven Stamkos na 1:2, jenže pak se ve třetím dějství prosadil dvakrát Brock Nelson a bylo rozhodnuto.

NHL:
Tampa Bay - NY Islanders 1:5, Ottawa - Boston 5:2, Washington - Columbus 2:5, Colorado - Calgary 4:5 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme