Calgary porazilo Vancouver, Montreal zvítězil nad Pittsburghem. Jako jediný Čech bodoval Frolík

Hokejový útočník Michael Frolík zpečetil gólem do prázdné branky výhru Calgary 7:4 nad Vancouverem. Další český hráč ve zbývajících jedenácti utkáních sobotního programu nebodoval. Pětatřicetiletý Tomáš Plekanec zůstal i ve druhém utkání nové sezony mezi náhradníky Montrealu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Calgary a Vancouverem

Utkání mezi Calgary a Vancouverem | Zdroj: Reuters

Calgary zápas otočilo v poslední třetině z 3:4 na 7:4. Obrat odstartovalo dvěma zásahy v přesilových hrách, další dvě trefy přidalo při hře soupeře bez brankáře. Gólovou tečku za zápasem udělal Frolík, který v oslabení zavezl puk do útočného pásma a bekhendem trefil z pravého kruhu prázdnou branku.

New Jersey Devils zvítězili na úvod sezony nad Edmontonem, Pavel Zacha v utkání nebodoval

Číst článek

Na straně domácích inkasoval Mike Smith čtyřikrát po 37 minutách hry, ale nepustil do branky svého náhradníka Davida Ritticha.

V dresu Vancouveru na sebe opět upozornil Elias Petterson. Devatenáctiletý útočník ve svých úvodních zápasech ukazuje, že by mohl být v Canucks následovníkem krajanů Henrika a Daniela Sedina, kteří letos ukončili kariéru.

Talentovaný hráč na ledě Calgary vstřelil dvě branky, hezkou přihrávkou jeden připravil a po dvou utkáních má na kontě pět bodů.

Jonathan Toews zařídil hattrickem výhru Chicaga 5:4 na ledě St. Louis. Lídr týmu dostal Blackhawks do hry v závěru úvodní třetiny, kdy doklepl puk do odkryté branky a snížil na 1:2.

Další pohotovou dorážkou vyrovnal ve 47. minutě na 4:4 a hattrick završil v prodloužení, které ukončil gólem 62:20 ze samostatného úniku. V obraně vítězů si připsal Jan Rutta dva kladné body do statistiky +/-.

Plekanec se zastavil v počtu odehraných utkání v NHL na čísle 998. Trenér Montrealu Claude Julien momentálně upřednostňuje dravé mládí a s novým směrem má výsledky. Kanadský klub po dalším kvalitním výkonu vyhrál na ledě ambiciózního Pittsburghu 5:1. Dvě branky vstřelil Paul Byron.

Výsledky NHL:

New Jersey - Edmonton 5:2 (hráno v Göteborgu), Dallas - Winnipeg 5:1, Buffalo - NY Rangers 3:1, Toronto - Ottawa 3:5, Tampa Bay - Florida 2:1 po sam. nájezdech, Pittsburgh - Montreal 1:5, St. Louis - Chicago 4:5 v prodl., Minnesota - Vegas 1:2 po sam. nájezdech, Arizona - Anaheim 0:1, Colorado - Philadelphia 5:2, NY Islanders - Nashville 3:4 a Calgary - Vancouver 7:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme