Mrázek postoupil do semifinále konference, Carolina vyřadila obhájce Stanley Cupu

Hokejisté Caroliny s Petrem Mrázkem v brance vyřadili obhájce Stanleyova poháru, když v rozhodujícím utkání vyhráli ve Washingtonu 4:3 ve druhém prodloužení.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek postoupil s Carolinou do semifinále konference

Petr Mrázek postoupil s Carolinou do semifinále konference | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Postup do druhého kola play off NHL, ve kterém se střetnou s New Yorkem Islanders, hráčům Caroliny zařídil Brock McGinn v čase 91:05. Český gólman přispěl k výhře 34 zákroky.

San Jose otočilo i díky dvěma Hertlovým bodům zápas proti Vegas a postupuje, dál jde i Boston

Číst článek

V sérii až do sedmého utkání platilo, že vítězil domácí tým, a v úvodu se nezdálo, že Carolina tento trend prolomí. Washington vedl už po sedmi minutách trefami Andre Burakovskyho a Toma Wilsona. Hosté snížili v polovině utkání, když se v oslabení prosadil z dorážky vlastní střely Sebastian Aho. Obhájci vítězi ale brzy vrátil dvoubrankový náskok Jevgenij Kuzněcov, který v přečíslení tři na jednoho překonal Mrázka střelou z mezikruží.

Carolina srovnala krok na přelomu druhé a třetí třetiny góly Teuva Teräväinena a Jordana Staala. Mrázek v prodloužení podržel tým při střele Alexandra Ovečkina, která ho zasáhla do masky. Český gólman měl poté štěstí při zakončení Jakuba Vrány, který trefil v 85. minutě tyč.

Zápas rozhodl po skvělé přihrávce Justina Williamse zblízka McGinn. Hrdiná utkání se blýskl i v závěru základní hrací doby, když zastoupil už překonananého Mrázka výborným obranným zákrokem.

Carolina tak završila překvapivé první kolo, ve kterém postoupili všichni čtyři držitelé divokých karet do play off. Columbus vyřadil suveréna základní části Tampu Bay v nejkratší možné době, Colorado ukončilo v pěti zápasech sezonu vítězi Západní konference Calgary a Dallas postoupil přes Nashville.

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 7. zápas:

Washington - Carolina 3:4 v druhém prodl. (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0, 0:1)

Branky: 3. Burakovsky, 7. T. Wilson, 34. Kuzněcov - 30. Aho, 37. Teräväinen, 43. J. Staal, 92. B. McGinn. Střely na branku: 37:42. Petr Mrázek odchytal za Carolinu celý zápas, inkasoval tři branky z 37 střel a úspěšnost zásahů měl 91,89 procenta. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. B. McGinn, 2. Slavin (oba Carolina), 3. Burakovsky (Washington). Konečný stav série: 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme