Čechům se v NHL gólově dařilo. Prosadili se Voráček, Zacha, Faksa i Kubalík, Mrázek vychytal další výhru

V úterním programu NHL se gólově prosadili čtyři čeští hokejisté. Skórovali Jakub Voráček, Pavel Zacha, Radek Faksa a Dominik Kubalík, z výhry se ale mohl radovat pouze poslední jmenovaný, jehož Chicago zdolalo Faksův Dallas 4:2. Zacha s Voráčkem k brance přidali asistenci, ani jejich dvoubodový zápis však nestačil na vítězství. New Jersey prohrálo s Buffalem 3:5 a Philadelphia podlehla Bostonu 2:4.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvě asistence si v divokém duelu newyorských Rangers s Pittsburghem připsal Filip Chytil. Na jedné trefě poražených Penguins se podílel navrátilec do sestavy Radim Zohorna.

Hokejový útočník Myšák podepsal nováčkovskou smlouvu s Montrealem a je o krok blíž NHL

Číst článek

Druhou výhru po návratu do branky Caroliny si připsal i Petr Mrázek, Hurricanes porazili Floridu 5:2. Vítek Vaněček v brance Washingtonu těsnou prohru Capitals 0:1 s New York Islanders neodvrátil.

Bodově se v úterý prosadil i David Pastrňák, který v 18. minutě v přesilové hře vymyslel zpětnou přihrávku na volného Patrice Bergerona a ten svým druhým gólem v zápase poslal Boston do vedení 2:0. Philadelphia skóre ve druhé třetině srovnala a velký podíl na tom měl Voráček. Kladenský odchovanec nejprve přesným zakončením potrestal zaváhání českého beka Jakuba Zbořila, kterého obral o puk Travis Konecny, a o dvě a půl minuty později připravil přihrávkou přes osu hřiště branku pro Shaynea Gostisbeherea.

O vítězství Bostonu rozhodl v polovině třetí třetiny v oslabení Brad Marchand. Kanadský útočník zakončil přečíslení chytrou střelou mezi nohy brankáře Cartera Harta. Skóre duelu uzavřel svým třetím gólem Bergeron, který dvacet tři sekund před koncem trefil prázdnou branku Flyers.

Chicago vstoupilo do utkání s Dallasem lépe a v 30. minutě se dostalo do dvougólového vedení. Na 2:0 zvýšil po výborně sehraném úniku dvou proti jednomu Kubalík. Plzeňský odchovanec využil přihrávky Vinnieho Hinostrozy a pohotovou střelou překonal gólmana Jakea Oettingera.

Ve třetí třetině vystřelil naději Dallasu Radek Faksa, který si před brankou našel odražený puk a svou pátou brankou v ročníku snížil na 2:3. Více ale hráči Stars nestihli, výhru Blackhawks pečetil po asistenci Davida Kämpfa střelou do prázdné branky Patrick Kane.

Výsledky NHL: New Jersey - Buffalo 3:5, NY Islanders - Washington 1:0, NY Rangers - Pittsburgh 8:4, Chicago - Dallas 4:2, Carolina - Florida 5:2, Columbus - Tampa Bay 4:2, Detroit - Nashville 2:3 po sam nájezdech, Philadelphia - Boston 2:4, San Jose - Anaheim 1:5

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme