Začíná nová sezona NHL. Zasáhnout by do ní v prvních zápasech mohly tři desítky Čechů

V noci na čtvrtek za oceánem začne nová sezona NHL a jako každý rok do ní zasáhnou i čeští hokejisté. Nebude jich sice rekordních 77, jako v roce 2001, ale necelá polovina, tedy 33. Do prvních týmů se prosadili například brankář Petr Mrázek, obránce Libor Šulák nebo útočník Martin Nečas.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodující gól letošní sezony, Devante Smith rozhoduje o výhře Capitals

Rozhodující gól letošní sezony, Devante Smith rozhoduje o výhře Capitals | Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports | Zdroj: agentura Reuters

Na poslední chvíli dostal šanci obránce Detroitu Libor Šulák. Red Wings totiž bude až měsíc chybět zkušený bek Mike Green, jehož trápí virové onemocnění jater. Na marodce je také zraněný Švéd Niklas Kronwall, a tak v sestavě pro čtvrteční úvodní duel proti Columbusu bude i Šulák. Pokud nastoupí, bude to pro něj premiéra v NHL.

Na mladého hráče hraje vyzrále, řekl o Zadinovi kouč Detroitu. Přesto český talent začne sezonu na farmě

Číst článek

Naopak jiný český obránce Detroitu Filip Hronek na svůj debut stále čeká, při posledním zúžení kádru ho totiž vedení klubu poslalo na farmu do Grand Rapids.

Tam bude Hronek hrát společně s dalším českým talentovaným hokejistou, útočníkem Filipem Zadinou, šestkou letošního draftu.

Jistotu začátku v první týmu má naopak gólman Caroliny Petr Mrázek. Jeho konkurent Scott Darling bude kvůli zranění v dolní části těla několik týdnů mimo hru, což pro klubový web potvrdil trenér Rod Brind'Amour.

„Samozřejmě je to rána, ale kvůli tomu jsme Petra přivedli. Mám díky tomu o hodně snazší rozhodování, kdo v brance ligu začne,“ řekl k situaci brankářů Brind’Amour.

‚Snažím se užívat si to a ukázat to nejlepší.‘ Martina Nečase čeká v dresu Caroliny první sezona v NHL

Číst článek

Petr Mrázek, který v létě přišel do Caroliny jako volný hráč, si tak odbude soutěžní debut v jejím dresu v čtvrtečním utkání proti New York Islanders. Spolu s ním si zahraje za Hurricanes i velký český talent a mistr extraligy s Kometou Brno Martin Nečas.

Už v noci ze středy na čtvrtek se ale na ledě objeví i třeba Tomáš Plekanec, který se po půl roce představí opět v dresu Montrealu.

Za Boston budou hrát ofenzivní Davidové Krejčí a Pastrňák. V sestavě obhájců titulu z Washingtonu by pak nemělo chybět trio Kempný, Jaškin a Vrána.

Celkem tak před startem nového ročníku NHL zůstává v prvních týmech 33 českých hokejistů. U dalších 25 je jasné, že začnou sezonu na farmách v nižší AHL.

Václav Rokyta, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme