Mrázek kryl na ledě Floridy téměř čtyřicet střel, porážce Chicaga ale nezabránil

Petr Mrázek zastavil v NHL na ledě Floridy 39 střel a držel čisté konto až do 49. minuty, nakonec ale neodvrátil porážku hokejistů Chicaga 3:4 v prodloužení. Ve druhém utkání pátečního programu kryl Lukáš Dostál záda Johnu Gibsonovi, který dovedl Anaheim 36 zákroky k výhře 3:1 v Calgary. Na straně poražených plnil roli náhradního brankáře Daniel Vladař.

Tento článek je více než rok starý.

Florida Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petr Mrázek neodvrátil porážku Chicaga

Brankář Petr Mrázek neodvrátil porážku Chicaga | Zdroj: Reuters

Chicago vedlo trefami Caleba Jonese a Borise Katchouka po první třetině 2:0. Florida otočila zápas v rozmezí 49. až 53. minuty. Brankáře Mrázka překonali během 29 sekund zblízka Sam Bennett a tečí Sam Reinhart. Rychlý obrat završil Eetu Luostarinen střelou nad lapačku.

Hosté si vynutili prodloužení při hře bez brankáře, z dorážky se prosadil Cole Guttman. Důležitý druhý bod zajistil domácím Brandon Montour bekhendovou trefou mezi Mrázkovy betony.

Mrázek se dostal ve třetím startu za sebou v úspěšnosti zásahů nad devadesát procent, všechna utkání ale skončila i přes jeho snahu prohrou Chicaga.

Calgary je v Západní konferenci stejně jako Florida na první nepostupové příčce do play-off. Kanadský klub ale čtyřbodovou ztrátu na Winnipeg nesnížil i přes střeleckou aktivitu v poměru 37:18, protože si vylámal zuby na gólmanovi Gibsonovi.

Mikael Backlund jej sice překonal ve 27. minutě při přesilové hře a otevřel skóre, ale Anaheim otočil ještě ve druhé třetině trefami Maxe Comtoise a Bretta Leasona. Výhru Ducks zpečetil Derek Grant dvě sekundy před koncem zápasu do prázdné branky.

Výsledky NHL:

Florida - Chicago 4:3 po prodloužení, Calgary - Anaheim 1:3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme