Chytil si dobrými výkony v NHL vysloužil novou smlouvu, s Rangers podepsal na další čtyři roky

Český hokejový útočník Filip Chytil uzavřel ve středu v zámořské NHL novou čtyřletou smlouvu s klubem New York Rangers. Vydělá si díky ní celkem 17,75 milionu dolarů (přibližně 385 milionů korun). V průměru se tak může těšit na takřka 4,5 milionu dolarů za sezonu. Klub o tom informoval na webu.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třiadvacetiletý centr si tak výrazně polepší. Po této sezoně skončí Chytilovi dvouletý kontrakt na celkem 4,6 milionu dolarů, který podepsal koncem července 2021. Po jeho vypršení by se stal chráněným volným hráčem.

Dvougólový Vrána řídil výhru St. Louis. Pastrňákova trefa Bostonu nepomohla

Číst článek

Kroměřížský rodák Chytil si o prodloužení spolupráce za výrazně lepších podmínek řekl výbornými výkony v probíhajícím ročníku, v němž již stihl pokořit svá osobní maxima v brankách, asistencích i bodech. Za 66 startů si připsal 42 bodů díky 22 gólům a 20 nahrávkám, což ho řadí na šesté místo týmového bodování.

Stal se tak teprve sedmým hráčem Rangers za posledních 20 let, kteří ve věku 23 let a mladším nastříleli v sezoně alespoň dvacet branek.

Dosavadním maximem trojnásobného účastníka mistrovství světa bylo 14 gólů ze sezony 2019/20, kdy také vyrovnal bodové maximum z předešlého ročníku 2018/19 (23 bodů).

Právě Rangers si vybrali zlínského odchovance Chytila do NHL během draftu v roce 2017 z 21. pozice. Celkem má na kontě v základní části už 319 startů a 135 bodů za 64 branek a 71 přihrávek. Ve 23 duelech play off přidal sedm gólů a dvě asistence.

Florida se přiblížila postupu

Hokejisté Floridy v NHL porazili Toronto 3:2 v prodloužení a na poslední postupové místo do play off ve Východní konferenci ztrácí jediný bod. Postupu mezi elitní osmičku se na Východě přiblížili také NY Islanders, kteří si výhrou 2:1 po samostatných nájezdech upevnili sedmou pozici.

Florida ztratila čtyřikrát za sebou a v boji o play off vypadla z elitní osmičky. Výhra nad silným Torontem ale Predators vrátila zpět do hry. Celek z jihu USA v čase 59:00 spasil Sam Reinhart, který využil přesilovku a srovnal na 2:2. O vítězství Floridy pak ve druhé minutě prodloužení rozhodl Brandon Montour. David Kämpf z Toronta i floridský Radko Gudas vyšli v zápase bodově naprázdno.

Obě branky v souboji mezi NY Islanders a Washingtonem padly v rozmezí tří minut ve druhé třetině. Newyorský celek poslal do vedení Pierre Engvall, v zápětí ale srovnal Conor Sheary. Za nerozhodného stavu zápas došel do prodloužení, v němž diváci na branku čekali marně. Rozhodly tak samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté z New Yorku. Capitals prohráli podruhé za sebou a na play off ztrácí již pět bodů.

V posledním středečním duelu Colorado podlehlo Minnesotě 2:4 a nevyužilo možnost dostat se v tabulce před svého soupeře. Wild se díky vítězství posunuli na druhé místo Západní konference. Hokejisté Avalanche jsou s tříbodovým odstupem pátí.

Výsledky NHL

Toronto - Florida 2:3 v prodl., Washington - NY Islanders 1:2 po sam. nájezdech, Colorado - Minnesota 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme