Columbus si zajistil play-off, uzdravený Kämpf podpořil výhru Chicaga

Hokejisté Columbusu zvítězili v pátečním utkání NHL na ledě New Yorku Rangers 3:2 po nájezdech a obsadili poslední volné postupové místo do play off. Uzdravený David Kämpf pomohl Chicagu jednou přihrávkou k výhře 6:1 nad Dallasem.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uzdravený David Kämpf pomohl Chicagu jk výhře 6:1 nad Dallasem

Uzdravený David Kämpf pomohl Chicagu jk výhře 6:1 nad Dallasem | Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Blue Jackets sice ztratili vedení sedm sekund před koncem základní hrací doby, ale v rozstřelu jim zařídil klíčový bonusový bod Arťom Panarin. 

Brankář Mrázek vychytal Carolině postup do bojů o Stanley Cup, Pastrňák se opět trefil za Boston

Číst článek

Černý Petr tak zůstal v rukou Montrealu, kterému dával průběh utkání ještě teoretickou naději na postup. Aktivnější Columbus prohrával po dvou třetinách 0:1, ale poté skóre otočil trefami Ryana Dzingela a Panarina.

Rangers, za které opět nehrál zraněný Filip Chytil, vyrovnali při hře bez brankáře z hole Pavla Bučněviče. V nájezdech se prosadil jen Panarin.

Poslední 82. kolo určí Columbusu soupeře v play off - může jím být vítěz základní části Tampa Bay anebo obhájce titulu Washington.

Dallas už měl postup do play off jistý, proto šetřil některé hráče včetně kapitána Jamieho Benna a Romana Poláka. Četné absence se podepsaly na výsledku a už ve 41. minutě prohrával 0:5. U třetí branky si připsal asistenci Kämpf, který předchozí dva zápasy chyběl kvůli zranění ve tváři.

Dvě branky domácích vstřelil Patrick Kane. Útok Dallasu, který vedl Radek Faksa, byl jediným, který se nedostal ve statistice +/- do záporných hodnot.

NHL:
NY Rangers - Columbus 2:3 po sam. nájezdech, Chicago - Dallas 6:1, Anaheim - Los Angeles 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme