St. Louis Blues vyhráli v Dallasu, vynutili si rozhodující sedmý zápas

Hokejisté St. Louis odvrátili na ledě Dallasu hrozbu vyřazení a výhrou 4:1 si vynutili rozhodující sedmý zápas o postup do finále Západní konference NHL. Blues získali klíčový náskok v rozmezí 36. až 49. minuty, v níž třemi brankami zlomili nerozhodný stav 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Dallas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ben Bishop v obležení Blues

Ben Bishop v obležení Blues | Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

St. Louis udeřilo už v 63. sekundě, když se Alex Pietrangelo trefil od modré čáry. Dallas vyrovnal v početní výhodě střelou Tylera Seguina z mezikruží, ale vedení strhl v závěru druhé třetiny na stranu hostů David Perron.

České představení v NHL. Hertl a Pastrňák vystříleli svým týmům postupové mečboly

Číst článek

Zbývající dvě branky přidali Jaden Schwartz a Sammy Blais v závěrečné části během 33 sekund. Blues poprvé v letošním play off vyhráli o více než o gól.

Diskutovanou situací byl zejména třetí gól St. Louis. Obránce Colton Parayko zasáhl tvrdou ranou brankáře Bena Bishopa do levého ramene, který s bolestivou grimasou upadl na led. Odražený puk získal útočník Blues Alexander Steen, proto rozhodčí hru nepřerušili, a po jeho přihrávce skóroval Schwartz do odkryté branky.

Bishop v době gólu ležel v brankovišti a nechytal, ale trenérům po chvíli ukazoval, že může pokračovat. Vzápětí ho ze sólového úniku překonal Blais a kouč Jim Montgomery ho stáhl ze hry.

Trenér Dallasu po utkání řekl, že nestřídal Bishopa kvůli zranění, a předpokládá, že bude chytat i rozhodující duel.

2. kolo play off NHL:
Západní konference - 6. zápas:
Branky: 12. Seguin - 2. Pietrangelo, 36. Perron, 48. Schwartz, 49. Blais. Střely na branku: 23:25. Diváci: 18.876. Hvězdy zápasu: 1. Schwartz, 2. Pietrangelo, 3. Perron (všichni St. Louis). Stav série: 3:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme