Krejčí dvěma góly zachránil Boston a stal se hvězdou utkání, Chytil nastartoval svůj tým k obratu

Útočník David Krejčí vstřelil v NHL dva góly v 59. minutě při hře bez brankáře, pomohl tím Bostonu k výhře 5:4 v prodloužení nad Minnesotou a byl zvolen nejlepším hráčem zápasu. Jakub Voráček překonal Davida Ritticha, vstřelil 200. gól v soutěži a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, hokejisté Philadelphie ale prohráli doma s Calgary 2:3 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 10:45 24. 11. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí

David Krejčí | Foto: Brian Fluharty | Zdroj: Reuters

V bohatém sobotním programu skórovali další čtyři čeští hráči. Filip Chytil odstartoval sedmou trefou sezony úžasný obrat New Yorku Rangers v Montrealu z 0:4 na konečných 6:5. Carolina porazila Floridu 4:2 i díky gólu Martina Nečase a 21 zásahům Petra Mrázka.

Gól Filipa Chytila do sítě Montrealu:

Ondřej Palát zpečetil brankou v závěru výhru Tampy Bay 6:2 nad Anaheimem. Jakub Vrána naopak otevřel skóre, ale s Washingtonem podlehl doma Vancouveru 1:2 po nájezdech. Český útočník dostal v NHL potřetí v kariéře důvěru v rozstřelu, poprvé ale neuspěl.

Pavel Francouz nahradil v brance Colorada od druhé třetiny Philippa Grubauera za stavu 1:4 a z dvanácti střel neinkasoval, ale Toronto uhájilo vedení a zvítězilo 5:3.

Krejčí se prosadil během 48 sekund při hře šest na pět. Nejdříve po přihrávce Patrice Bergerona, který asistoval u čtyř branek Bostonu, snížil střelou do prázdné branky. Poté rodák ze Šterberku vyrovnal přesnou střelou z levého kruhu k bližší tyči.

Krejčího vyrovnávací trefa na 4:4:

„Na tréninku se hře 6 na 5 jednou za čas věnujeme. Základem je střílet na branku a tlačit se do ní. Přesně to jsme dělali,“ řekl Krejčí.

„Poprvé jsem měl před sebou prázdnou branku. U druhého gólu jsem znovu dostal dobrou přihrávku a snažil jsem se vyslat co nejtvrdší ránu. Doufal jsem, že zas vznikne nějaká skrumáž a že se k nám puk odrazí. Tentokrát to zafungovalo, ale k tomu je potřeba i trochu štěstí,“ dodal.

U obou gólů byl na ledě i David Pastrňák, který v utkání nebodoval. Obrat dokonal obránce Torey Krug v čase 62:41.

Voráček ukončil gólový půst

Voráček se v listopadu střelecky prosadil poprvé, předtím vyšel ve 12 zápasech naprázdno a před pár dny ho kritizoval i trenér Philadelphie Alain Vigneault. Kouč mu vyčítal nízkou produktivitu.

Český útočník otevřel skóre, když se ve 34. minutě vrhl za ležícím pukem do brankoviště a poslal ho do sítě za Rittichova záda. Hranice 200 gólů v elitní zámořské lize dosáhl jako 18. český hokejista v historii.

200. gól Jakuba Voráčka v NHL:

Calgary dokázalo v třetí třetině dvakrát vyrovnat a v nájezdech mu zajistil bod navíc Matthew Tkachuk. Rittich si ve hře připsal 36 zákroků a v nájezdech na něj nevyzrál ani jeden ze tří střelců Flyers. Český gólman, který si v předchozích čtyřech startech připsal porážku, zaznamenal jubilejní desátou výhru v sezoně.

Výsledky NHL:

Washington - Vancouver 1:2 po sam. nájezdech, Philadelphia - Calgary 2:3 po sam. nájezdech, Los Angeles - Arizona 2:3, Colorado - Toronto 3:5, Winnipeg - Columbus 4:3, Boston - Minnesota 5:4 v prodl., Tampa Bay - Anaheim 6:2, New Jersey - Detroit 5:1, Carolina - Florida 4:2, St. Louis - Nashville 2:4, Dallas - Chicago 2:1 po sam. nájezdech, Montreal - NY Rangers 5:6, San Jose - NY Islanders 2:1 v prodl., Vegas - Edmonton 2:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme