Krejčí si v NHL připsal tři body. Zazářil i Nečas, jeho Carolina přesto prohrála

Útočník David Krejčí přispěl gólem a dvěma přihrávkami k výhře Bostonu 7:3 nad Washingtonem. Vítězství podpořil dvěma asistencemi i David Pastrňák. Martin Nečas si připsal v utkání NHL poprvé čtyři body, s Carolinou ale po divokém průběhu prohrál v Torontu 6:8. Pavel Zacha se podílel gólem a přihrávkou na kanonádě New Jersey, které zvítězilo v Chicagu 7:1.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boston položil základ úspěchu v úvodní třetině, kterou vyhrál 4:0. Pod první gól se podepsal Krejčí, jehož střelu dorazil nadvakrát Jake DeBrusk. Podobným způsobem zaznamenal první bod Pastrňák, který vypálil a Brad Marchand zvýšil z dorážky na 2:0. Oba čeští útočníci poté připravili čtvrtý gól a Pastrňákovu přihrávku usměrnil do branky Patrice Bergeron.

Washington se prosadil až za stavu 0:5 a dvěma góly snížil. Druhý gól padl po české akci. Radko Gudas přihrál Jakubovi Vránovi, jehož střelu tečoval Lars Eller. Vzápětí ale při hře bez gólmana přidal Krejčí v 57. minutě trefou do prázdné branky šestý gól.

Ve třetí třetině měl Pastrňák rozmíšku s Tomem Wilsonem, který českého útočníka dříve v utkání píchl hokejkou někam do slabin. Útočník Washingtonu v 54. minutě dohrál u střídaček českého útočníka, který se po něm ohnal pěstí, a začala mela. Oba hráče se snažil oddělit rozhodčí, přičemž Pastrňák ztratil rovnováhu a upadl na led.

Carolina prohrávala už v šesté minutě 0:3 a do branky poslala Petra Mrázka, následoval obrat týmu na 5:3. Hlavní roli hrál Nečas, který v přesilové hře tečí snížil v závěru první třetiny na 2:3 a ve 36. minutě vyrovnal pohotovou střelou z pravého kruhu. Za dalších 64 sekund už Carolina vedla 5:3, když Nečas krátce po svém druhém gólu přihrál po úspěšném napadání zpoza branky Eriku Haulovi a pak se prosadil i Andrej Svečnikov.

Toronto poprvé překonalo Mrázka až v úvodu třetí třetiny. Hostům vrátil dvoubrankový náskok Haula po další Nečasově asistenci, ale hráči Maple Leafs se pak během 59 sekund prosadili třikrát, z toho dvakrát Mitchell Marner, a otočili na 7:6. Poslední gól dal Pierre Engvall do prázdné branky. Mrázek chytil 27 z 31 střel, Nečas se v produktivitě nováčků posunul na páté místo (8+13).

Chicago vedlo i díky asistenci Davida Kämpfa, ale v dalším průběhu střílelo góly už jen New Jersey. Devils rozhodli ve druhé třetině, v níž domácím odskočili z 1:1 na 5:1. U čtvrté trefy si připsal asistenci Zacha, který v předposlední minutě ranou z mezikruží uzavřel skóre.

NHL:
Toronto - Carolina 8:6, Minnesota - Calgary 3:0, Boston - Washington 7:3, Tampa Bay - Florida 6:1, NY Islanders - Columbus 2:3, Philadelphia - NY Rangers 5:1, Nashville - Arizona 3:2, Winnipeg - Montreal 2:6, Chicago - New Jersey 1:7, Ottawa - Buffalo 3:1, Los Angeles - St. Louis 1:4, Vancouver - Edmonton 4:2, Vegas - Colorado 3:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme