David Krejčí dal poprvé v sezoně dva góly, Boston vyhrál i bez zraněného Pastrňáka

Útočník David Krejčí zastoupil zraněného Davida Pastrňáka, když se podílel v úterním utkání NHL dvěma góly a přihrávkou na vítězství Bostonu 6:3 nad Chicagem. Stejným výsledkem porazila Tampa Bay doma Calgary, za které odchytal celý zápas David Rittich. Český gólman inkasoval šest gólů z 27 střel.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí (s číslem 46) dal poprvé v sezoně dva góly

David Krejčí (s číslem 46) dal poprvé v sezoně dva góly | Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Boston oznámil v den zápasu, že si Pastrňák poranil palec na levé ruce a podstoupil operaci, po níž bude minimálně dva týdny mimo hru. Bruins i bez svého nejproduktivnějšího hráče této sezony předvedli proti Chicagu ofenzivní smršť a k výhře je nasměroval úsek mezi 15. až 19. minutou, ve které otočili skóre z 0:1 na 3:1.

Hertl se za gól a asistenci stal první hvězdou večera, Voráčkova branka nezabránila prohře Philadelphie

Číst článek

Obrat odstartoval v přesilové hře Krejčí, který střelou bez přípravy vyrovnal na 1:1. Český útočník si připsal další bod v závěru druhé třetiny, v níž jeho prudkou přihrávku usměrnil do branky na hranici brankoviště stojící Jake DeBrusk a zvýšil na 4:1.

Krejčí v 56. minutě uzavřel skóre a poprvé v aktuálním ročníku NHL vstřelil v jednom utkání dvě branky.

David Rittich čelil nejlepšímu útoku soutěže, který ho po rychlých kombinacích překonal v úvodní třetině třikrát. Zatímco před pěti dny byl český gólman po dvou gólech střídán ve 14. minutě, tentokrát vydržel až do konce.

Calgary v prostřední části snížilo na 2:3, ale lídr soutěže ještě do přestávky kontroval dvěma zásahy a nepřipustil žádné drama.

Pavel Zacha skóroval ve druhém zápase za sebou, ale s New Jersey prohrál v St. Louis vysoko 3:8. Jakub Voráček asistoval u jednoho gólu Philadelphie, která zvítězila v Minnesotě 5:4.

NHL:

Boston - Chicago 6:3, Buffalo - NY Islanders 3:1, Florida - Dallas 0:3, Columbus - Washington 3:0, Ottawa - Carolina 1:4, St. Louis - New Jersey 8:3, Nashville - Detroit 2:3, Minnesota - Philadelphia 4:5, Winnipeg - NY Rangers 4:3, Colorado - Toronto 2:5, Tampa Bay - Calgary 6:3,Vegas - Arizona 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme