Pastrňák po pětizápasové odmlce dvakrát skóroval, dělí se o vedení v tabulce střelců

Útočník Bostonu David Pastrňák vstřelil 18. a 19. gól v sezoně NHL, ale nezabránil porážce Bruins v Torontu 2:4. Asistence si v nočních zápasech připsali Filip Chytil a Dmitrij Jaškin.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto (Aktualizováno: 6:59 27. 11. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

David Pastrňák v NHL pětkrát za sebou neskóroval a během posledního týdne přišel o vedení v tabulce střelců, po dvou trefách v Torontu se o čelo dělí s Patrickem Lainem, oba mají 19 zásahů. O branku míň vstřelili Alexander Ovečkin a Jeff Skinner.

‚Byl jsem nervózní a bylo to znát.‘ Obránce Jakub Zbořil poprvé zažil atmosféru slavné NHL

Číst článek

V Torontu byl Pastrňák jediným hráčem Bruins, který dokázal skórovat. Poprvé se prosadil ve 24. minutě, když v přesilové hře v přesilové hře využil nabídku Marchanda svým tradičním zakončením z pokleku a vyrovnal na 1:1. Ve 35. minutě na rohu brankoviště převzal střílenou nahrávku od Kruga, bleskurychle objel Andersena v brance Maple Leafs a srovnal tentokrát na 2:2.

O domácí výhře ale ještě ve druhé části hry rozhodl v přesilové hře Joshua Leivo, definitivní podobu dal výsledku minutu a půl před koncem zápasu do prázdné branky Zach Hyman.

Za dva góly byl Pastrňák vyhlášen druhou hvězdou zápasu hned po dánském gólmanovi Maple Leafs Frederiku Andersenovi.

Další dva čeští hokejisté pomohli svým týmům k výhrám. Filip Chytil ve 49. minutě zápasu NY Rangers s Ottawou s rozvahou vyřešil přečíslení dvou proti jednomu a předložil gólovou nahrávku Kreiderovi, který dal třetí gól Rangers při výhře 4:2.

Dmitrij Jaškin zase pomohl Nicu Downovi otočit zápas Washingtonu na ledě Islanders. Capitals z New Yorku vezou dva body za vítězství 4:1

NHL:

Toronto - Boston 4:2, Florida - New Jersey 4:3 v prodl., Detroit - Columbus 5:7, NY Rangers - Ottawa 4:2, NY Islanders - Washington 1:4.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme